Andronescu, optimista: Salariile profesorilor vor creste, dar diferentiat

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 19:43
2621 citiri
Andronescu, optimista: Salariile profesorilor vor creste, dar diferentiat

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a declarat ca, odata primit bugetul de 6% din PIB pentru invatamant, crede ca va putea trece la aplicarea legii 221/2008 privind majorarile salariale, dar ca va tine cont de o diferentiere a lefurilor in functie de performante.

"Odata ce voi primi confirmarea finala pentru cei 6% din PIB, sunt optimista si in ceea ce priveste realizarea majorarilor salariale.

Vom incepe la minister discutiile cu reprezentantii sindicatelor si vom discuta despre ce fonduri bugetare vom aloca majorarilor salariale si mai ales despre aplicarea unor criterii de diferentiere a acestora.

Sunt convinsa ca vom cadea de acord asupra bugetului de salarii si asupra cresterilor, mai ales ca am semnat cu sindicatele un pact in care acestia se angajeaza sa sustina cresterea performantei in invatamant, pentru care salarizarea diferentiata este un factor principal", a precizat ministrul Educatiei, pentru NewsIn.

La randul lor, sindicalistii asteapta intalnirile ulterioare de la minister, pentru detalierea cresterilor salariale.

"Majorarile salariale se pot aplica din bugetul de 6%. Inca nu am stabilit cand ne vom intalni cu ministrul Ecaterina Andronescu pentru discutii.

Premierul a vorbit de o crestere salariala de 5% in prima faza, mai ramane de vazut cum se poate ajunge la procentul final de 33%.

Ma gandesc ca se poate aplica majorarea din veniturile proprii ale ministerului", a spus liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea.

Sindicatele sunt de acord si cu salarizarea diferentiata. "Credem ca majorarile se vor aplica, mai ales ca fondul de salarii este 35% din buget, deci raman bani si pentru investitii.

Cat despre salarizarea diferentiata, ea trebuie aplicata, dar profesorii trebuie sa fie increzatori, ca este o masura foarte buna la care vor face fata cu brio", a afirmat si liderul Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#majorari salarii profesori, #Ecaterina Andronescu , #ministrul Educatiei