Andronescu: Salariile profesorilor vor creste

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 17:00
3672 citiri
Andronescu: Salariile profesorilor vor creste

Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a declarat marti, la sfarsitul intalnirii cu liderii sindicatelor din invatamant, ca banii prevazuti in lege pentru cresterea salariilor profesorilor vor fi cuprinsi in bugetul pe 2009.

Andronescu a precizat insa ca toate aceste probleme salariale nu sunt doar ale Ministerului Educatiei ci ale intregului sistem, de aceea trebuie rezolvate cu responsabilitate, in colaborare si cu alte ministere implicate, in conditiile in care Guvernul discuta in aceasta perioada proiectul de buget pe 2009.

"Am avut deja o intalnire la Ministerul Finantelor cu ministrul Gheorghe Pogea iar in zilele urmatoare vom discuta proiectul de buget, apoi ne vom intalni din nou cu sindicatele, inainte de a avea forma finala a acestuia care va fi inaintata in Parlament", a anuntat Ecaterina Andronescu.

"In cele 6 procente din PIB vom cuprinde cresterile salariale prevazute de legea in vigoare", a mai subliniat ministrul Educatiei, precizand insa ca desi aceste sume vor fi prinse in Bugetul pe 2009, vor mai trebui parcurse niste etape pana la intrarea in vigoare a legii.

Un alt subiect dezbatut marti cu liderii de sindicat a fost legat de crearea unei echipe care sa elaboreze criteriile care vor sta in viitorul apropiat la baza salarizarii profesorilor in functie de performante.

Potrivit declaratiei ministrului Educatiei, dupa stabilirea acestora, ele vor fi aplicate experimental din semestrul 2 al acestui an scolar, urmand a fi definitivate si reglementate legal incepand cu anul scolar viitor.

Totodata, Andronescu a mai anuntat ca saptamana viitoare vor continua discutiile cu sindicatele privind realizarea contractului colectiv de munca, discutii intrerupte de constituirea noului Guvern si de perioada sarbatorilor de iarna.

Tot saptamana viitoare va fi discutata rezolvarea problemelor legate de cadrele didactice care au iesit la pensie si sunt afectate de ordonanta proaspat adoptata de Guvern, care nu le mai permite reintegrarea in sistemul de invatamant.

Ministrul Ecaterina Andronescu s-a intalnit marti cu reprezentantii Federatiei Spiru Haret, Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatiei Educatiei Nationale si Federatiei Alma Mater.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#salarii profesori, #buget 2009, #Ecaterina Andronescu , #ministrul Educatiei