Andronescu: Suntem pe calea cea buna cu reforma invatamantului

Joi, 30 Iulie 2009, ora 20:48
1809 citiri
Andronescu: Suntem pe calea cea buna cu reforma invatamantului

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a precizat, dupa discutiile pe baza Codului invatamantului, ca reforma domeniului pe care il administreaza este in plina desfasurare, fiind pe calea cea buna, in replica la afirmatiile de joi ale presedintelui Traian Basescu.

"De cand m-am reintors la minister, lucram acerb pe toate planurile. Speram sa intram in noul an scolar cu o curricula noua. Dezbatem problema descentralizarii in sistemul preuniversitar. Pot sa spun ca reforma invatamantului este in plina desfasurare si suntem pe calea cea buna", a declarat ministrul Andronescu.

Discutiile pe baza Codului Educatiei vor continua si vineri, de la ora 10, cand urmeaza sa se dezbata modalitatea de admitere la liceu si metodologia de evaluare a elevilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Radio Romania Actualitati ca o intelegere intre oameni politici si sindicate blocheaza reforma din educatie si a criticat-o pe Ecaterina Andronescu pentru ca incearca impreuna cu sindicatele sa mistifice "solutiile bune ale comisiei Miclea".

Presedintele Traian Basescu a spus la postul public de radio ca responsabili de situatia dezastruoasa din educatie sunt politicienii, dar si sindicatele, care apara interesele lor, pe ale profesorilor, si nu pe ale studentilor sau elevilor.

"De ce s-a ajuns aici? si am sa va spun. Datorita oamenilor politici, in mod deosebit a ministrilor educatiei si sindicatelor - retineti ce va spun. Sindicatele sunt egal responsabile de dezastrul pe care-l avem in educatie", a declarat seful statului.

"In Romania este un abuz impotriva elevilor pentru a mentine catedre. La noi, in liceu, ca si in scoala generala, copilul face 13-14 materii. De ce? Ca sa se dea de lucru la foarte multi dascali, in conditiile in care nu avem dascali calificati suta la suta. Avem si zeci de mii de suplinitori, avem si ... Oare de ce nu venim la ceea ce este rezonabil? Cinci, sase materii pe an pentru fiecare copil. De ce? Pentru ca este intelegerea intre oameni politici si sindicate. Care au viciat profund, aceste intelegeri, calitatea sistemului de educatie romanesc", a continuat presedintele.

Traian Basescu a criticat-o apoi pe Ecaterina Andronescu, care s-a intalnit, in cursul acestei zile, dar si marti, cu sindicatele, sugerand ca intalnirile ar urmari tergiversarea adoptarii pachetului de acte normative elaborat de comisia Miclea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ecaterina Andronescu reforma invatamant, #discutii Cod invatamant , #ministrul Educatiei