Andronescu: Voi raspunde cu fapte concrete motiunii pe care PDL vrea sa o depuna

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 15:36
2541 citiri
Andronescu: Voi raspunde cu fapte concrete motiunii pe care PDL vrea sa o depuna

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, spune ca va raspunde cu toate argumentele care ii stau la indemana si cu fapte concrete motiunii pe care PDL intentioneaza sa o depuna la Camera Deputatilor.

"Motiunea este un demers democratic pe care orice politician trebuie sa-l accepte ca atare. Eu sunt la Ministerul Educatiei de doua luni de zile, cred ca am facut in aceste doua luni suficient de multe lucruri pe care le puteam face in doua luni, incat sa pot sa raspund de ce le-am facut si sa si spun ce am facut", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, Ecaterina Andronescu.

Ea a adaugat ca a preluat clasa pregatitoare de la "cota zero", adica nu era nimic pregatit in ceea ce priveste corpul profesoral, mobilierul sau materialele didactice.

"Practic, aveam doar 130.000 de copii inscrisi si familii foarte nemultumite in legatura cu modul in care cei care au fost inaintea noastra au decis sa accepte inscrierea acestor copii. A inceput scoala asa cum multi nu se asteptau sa inceapa, in majoritatea scolilor am avut si mobilier si profesori, toti sunt calificati, adica lucrurile au mers", a mai mentionat ministrul.

In ceea ce priveste bacalaureatul profesional, Andronescu sustine ca este o masura care vine in sprijinul celor 150.000 de tineri de 18-19 ani, cati nu au luat bacalaureatul anul trecut si anul acesta, pentru care trebuie gasita o formula de integrare pe piata muncii.

"Eu spun ca nu am dormit in aceste doua luni si am facut tot ce se putea, asa incat, la motiune o sa le raspund acestor puncte pe care am inteles ca le pun in document cu toate argumentele care imi stau la indemana si cu fapte concrete, pentru ca eu vin din domeniul stiintelor exacte si nu vorbesc decat pe lucrurile pe care le putem vedea si masura asa cum sunt ele", a incheiat ministrul Educatiei.

Vicepresedintele PDL, Andreea Paul, a declarat vineri ca motiunea pe educatie va fi depusa luni in plenul Camerei Deputatilor, in cadrul demersului parlamentar urmand sa fie cerute, printre altele, depolitizarea organismelor care se ocupa de etica universitara, renuntarea la numirea politica a directorilor de scoli, renuntarea la introducerea bacalaureatului profesional incepand cu 2013 si demisia din functie a actualului ministru Ecaterina Andronescu.

Citește și:
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 9 februarie, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat hotărârea privind sprijinirea Republicii Arabe Siriene,...
Klaus Iohannis apără alianța PNL-PSD: „Nu cred că uită cineva că această coaliție a apărut dintr-o nevoie”
Klaus Iohannis apără alianța PNL-PSD: „Nu cred că uită cineva că această coaliție a apărut dintr-o nevoie”
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 9 februarie, la Bruxelles, că va lua „cea mai bună decizie pentru România” în momentul rotativei premierului. Totodată, acesta a spus despre...
Comentarii