Andronescu: Vom majora salariile profesorilor in functie de performante

Marti, 03 Februarie 2009, ora 15:25
2039 citiri
Andronescu: Vom majora salariile profesorilor in functie de performante

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marti ca nu are motive sa creada ca salariile profesorilor nu vor fi majorate.

Ea a anuntat ca va incepe rapid discutiile cu sindicatele pe aceasta tema, cu mentiunea ca prioritatea este adoptarea unor criterii de performanta.

"Am format comisiile care se vor ocupa de intocmirea programului de salarizare, iar dupa ce vom pune la punct principiile criteriilor de salarizare in functie de performante, vom incepe discutiile cu sindicatele.

Saptamana aceasta voi participa la mai multe intrevederi pe aceasta tema cu reprezentanti ai societatii civile. Cata vreme Parlamentul aproba proiectul de buget in forma negociata cu noi de primul ministru, nu vad de ce nu am ajunge la o intelegere cu sindicatele in privinta majorarilor salariale", a declarat ministrul Educatiei pentru Newsin.

Ecaterina Andronescu mai spune ca declaratia de luni a premierului Emil Boc despre amanarea oricaror cresteri salariale pana pe 15 aprilie si anularea majorarilor de 5%, dupa inflatie, nu influenteaza negativ discutiile cu sindicatele din Educatie.

Sindicalistii nu stiu cum sa reactioneze

SIndicalistii din educatie spun ca nu stiu cum sa reactioneze la propunerile Executivului si ca asteapta o prima intalnire la minister.

"Sper ca declaratiile premierului nu ne afecteaza. Asteptam sa se decida ceva clar, ca sa vedem cum reactionam. Oricum, noi nu am mandatat confederatiile pentru negocierea legii 221/2008 privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor si ne asteptam sa primim procentele de majorare ramase dupa cresterile salariale din octombrie anul trecut, adica cei aproximativ 33%", a spus presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Si reprezentantii cadrelor didactice din invatamantul superior sunt nemultumiti de discutiile de la guvern. "Suntem nemultumiti de atitudinea executivului la negocieri si de confuziile pe care le creeaza intentionat guvernantii. Am convenit cu celelalte sindicate sa mai asteptam, poate se lamureste ceva", a comentat liderul Federatiei "Alma Mater", Razvan Bobulescu.

Emil Boc a anuntat, luni, dupa discutia cu sindicatele, ca majorarile salariilor bugetarilor se vor face dupa 15 aprilie, numai in functie de realizarile economice din primul trimestru al acestui an. Pana atunci Guvernul si partenerii sociali vor incepe discutiile pe tema Legii salarizarii unice.

Vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), Ovidiu Jurca, a precizat, pentru NewsIn, ca premierul a refuzat sa dea un raspuns clar in ceea ce priveste majorarea salariilor profesorilor, insa in cadrul discutiilor a aparut si varianta amanarii acestor cresteri pana la sfarsitul anului.

Citeste si:
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Procesului de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost reluat joi, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, fiind remediate problemele organizatorice apărute în prima zi a alegerilor....
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
Sursa: Ziare.com