Ziare.com

Andronescu vrea sa transforme liceele tehnologice slabe in scoli profesionale

Vineri, 01 Martie 2013, ora 19:30

   

Andronescu vrea sa transforme liceele tehnologice slabe in scoli profesionale
Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu sustine ideea transformarii liceelor tehnologice cu promovabilitate foarte scazuta la examenele de bacalaureat in scoli profesionale.

Ea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca dupa rezultatele slabe la examenele de bacalaureat din 2012, Ministerul Educatiei a adoptat un set de masuri, iar unitatile de invatamant care nu l-au aplicat trebuie sa raspunda.

"Rezultatele acestea slabe trebuie sa fie un semnal de alarma serios pentru toti profesorii implicati in pregatirea elevilor. Daca rezultatele slabe se vor repeta, masurile nu trebuie sa se lase asteptate. Eu as merge pana la a transforma liceele tehnologice in scoli profesionale.

Nu vreau sa sune ca o amenintare, dar trebuie sa facem corecturi la Legea educatiei si s-ar putea sa prindem asemenea masuri si in lege", a precizat Andronescu.

De asemenea, fostul ministru, care este presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat, considera ca autoritatile din invatamant trebuie sa imbunatateasca sistemul educational din clasele primare si gimnaziale.

"Realitatea examenului de bacalaureat a aratat ca in liceu nu poti corecta toate lacunele cu care copiii vin din gimnaziu. De aceea, atentia inspectoratelor scolare trebuie sa fie indreptata catre ciclul primar, chiar pornind cu solutii remediale, astfel incat sa nu se mai repete situatia de la evaluarea de clasa a VIII-a si, sigur, de la examenul de bacalaureat", a afirmat Andronescu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 951 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Are dreptate ....

...nu toti copiii pot face liceulo...macar sa faca o meserie (frizer/instalator/electrician/timplar) din care isi pot cistiga mai tirziu existenta.....decit sa stea la liceu....si sa se apuce de droguri......ca altceva nu au invatat!

 

nu exista ...

licee slabe. profesorii sunt slabi ! cand o sa lucrati pe cord deschis in invatamantul romanesc, o sa vedeti diferenta !

 

si p'orma ,

- scolile profesionale , in service-uri auto !lol.

 

lasa-ne abramburico....

te rugam frumos, nu te mai baga, lasa-l macar pe psdistul asta pricop(s)i(t)e(u')sa dezlege incalcelile tale!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor