Ziare.com

Anul scolar incepe pe 17 septembrie

de Silviu Reut
Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 11:26

   

Anul scolar incepe pe 17 septembrie
Noul an scolar va incepe cu o saptamana intarziere, pe 17 septembrie in loc de 10 septembrie, directorii unitatilor de invatamant avand astfel mai mult timp pentru a pune toate lucrurile la punct.

Premierul Victor Ponta a aratat ca data de 17 septembrie este mai potrivita pentru debutul anului scolar decat varianta propusa de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, respectiv 15 septembrie, din moment ce aceasta pica intr-o zi de sambata, arata Romania TV.

"Incepe anul scolar, doamna ministru (Ecaterina Andronescu n.r.) o sa va rog, in timpul sedintei sa ne spuneti de ce trebuie sa inceapa pe 10 (septembrie n.r.), si nu pe 17. 15 este sambata nu? Festivitatile (pe 15 au loc festivitatile de deschidere n.r.) si pe 17 incepe scoala. Mi se pare cea mai buna idee. Este important sa fim pregatiti pentru ceea ce presupune inceperea anului scolar", a spus premierul Victor Ponta, sambata la inceputul sedintei de guvern.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat anterior ca va propune in sedinta de guvern de sambata ca noul an scolar sa inceapa la data de 15 septembrie, si nu pe 10 septembrie, asa cum este prevazut in prezent.

Noul an scolar ar putea incepe la 15 septembrie, in loc de 10 septembrie .

"O sa ma duc cu propunerea aceasta in Guvern maine, pentru ca este o data care a existat in traditia scolii romanesti, iar parintii au inradacinata aceasta data", a spus vineri seara Ecaterina Adronescu.

De asemenea, ministrul Educatiei a mai aratat ca schimbarea datei la care va incepe noul an scolar va permite finalizarea pregatirilor pentru clasa zero.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2765 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor