Deputatii PD-L se plang lui Boc de prestatia Ecaterinei Andronescu

Marti, 28 Iulie 2009, ora 18:50
1790 citiri
Deputatii PD-L se plang lui Boc de prestatia Ecaterinei Andronescu

Reprezentantii PD-L din Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor au acuzat-o pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, ca a blocat procesul de reforma a sistemului si i-au solicitat primului-ministru sa analizeze activitatea ministrului si sa ia masurile care se impun.

Catalin Croitoru, vicepresedintele Comisiei de invatamant a Camerei, a acuzat-o pe Ecaterina Andronescu de faptul ca nu si-a respectat angajamentele de la preluarea mandatului, de a respecta Pactul National pentru Educatie si de a implementa strategia din domeniu elaborata de catre Comisia prezidentiala special constituita in acest scop.

"Doamna Andronescu gaseste tot felul de subterfugii pentru a amana adoptarea noului cadru legislativ. De fapt, vrea sa pastreze sistemul incremenit in cutumele de pana acum (...) De trei saptamani, de dimineata pana seara, o vad la televizor pe Ecaterina Andronescu plangandu-se. M-am saturat", a declarat Croitoru in cadrul unei conferinte de presa, desfasurate marti.

Acesta a mai precizat ca, din cele noua puncte ale programului de guvernare care se refera la invatamant, niciunul nu a fost initiat, cu atat mai putin finalizat.

"Suntem total nemultumiti de modul abramburistic in care este condus Ministerul Educatiei", a spus, la randul sau, deputatul PD-L Marius-Sorin Gondor.

Reducerea de personal, o "abrambureala" incoerenta

Un alt motiv de nemultumire al pedelistilor este preconizata reducere de personal din sistemul preuniversitar.

"Cea mai recenta abrambureala este masiva reducere din preuniversitar, de 20.000 de persoane. Constatam ca, pentru a nu stiu cata oara, ministrul este total lipsit de logica si de coerenta. Numarul de cadre didactice din preuniversitar este determinat de numarul de elevi", a declarat viceliderul grupului PDL Doinita Chircu, precizand ca a lipsit evaluarea necesarului de cadre didactice, fapt ce ar putea sa conduca la clase supraaglomerate.

In plus, o reducere atat de drastica va afecta nu numai suplinitorii necalificati, ci si cadrele calificate, deoarece primii sunt numai 12.000.

"Consideram ca primul suplinitor necalificat care trebuie urgent disponibilizat este Ecaterina Andornescu", a adaugat Chircu. El a vorbit si despre faptul ca disponibilizarile survin dupa un concurs de titularizare, care va deveni inutil dupa disponibilizari

Abuzuri in cazul Universitatii Spiru Haret

In plus, Catalin Croitoru i-a reprosat ministrului modul in care a gestionat scandalul legat de Universitatea "Spiru Haret".

"Nu este normal ca un ministru sa decreteze ca diplomele de la Spiru Haret nu sunt valabile (...) Nu indrepti ilegalitati facand abuzuri. Exista judecatori si procurori absolventi de Spiru Haret, care au trimis oameni la puscarie sau i-au achitat. Ce facem, casam sentintele date de ei?", a spus Croitoru.

Intrebati daca solicita premierului Boc demiterea Ecaterinei Andronescu, democrat-liberalii au afirmat ca ii cer doar sa analizeze activitatea ministrului.

"Solicitam o analiza si pe baza ei, premierul va lua o decizie", a spus Chircu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ecaterina Andronescu atacata, #PDL ataca Andronescu, #PDL Bc Andronescu , #ministrul Educatiei