Ecaterina Andronescu: Consiliul National de Etica, constituit pe criterii politice

Joi, 26 Iulie 2012, ora 17:37
2903 citiri
Ecaterina Andronescu: Consiliul National de Etica, constituit pe criterii politice
Foto: Arhiva

Fostul Consiliu National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost constituit pe criterii politice, in timp ce noul consiliu va fi format din persoane nominalizate de universitati, nu "din pixul ministrului", a declarat joi, la Bistrita, ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu.

"Consiliul National de Atestare a fost constituit din pacate pe criterii politice si lucrul acesta este teribil de nefericit, de aceea noi am luat decizia acum sa reconstruim acest consiliu din propunerile universitatilor. Nu vreau ca numirea sa se faca din pixul ministrului, ci pur si simplu am trimis catre universitati solicitarea de a nominaliza cadre didactice din fiecare universitate in toate consiliile prevazute de lege si din nominalizarile facute de universitati vom reconstrui acest consiliu", a spus ministrul.

Noul consiliu va functiona, potrivit Ecaterinei Andronescu, de la 1 septembrie, deoarece in prezent profesorii sun in vacanta.

Sanctionarea plagiatului lui Ponta, amanata pana la toamna

"CNATDCU va fi functional de la 1 septembrie, acum toata lumea e in vacanta si niciodata nu s-a intrunit in vacanta, deci sa nu credeti ca este o exceptie aceasta perioada", a explicat Andronescu.

Ministrul educatiei considera ca, in ceea ce priveste teza de doctorat a premierului Victor Ponta, problema acuzatiilor de plagiat a fost rezolvata in cadrul mediului academic, urmand acum sa fie analizata si teza de doctorat a procurorului general al Romaniei Laura Codruta Kovesi.

"Asa cum stiti, ministrul n-are implicatii directe intr-o asemenea suspiciune, dar exista structuri institutionale care sunt abilitate de legea domnului Funeriu sa ia aceste decizii. A fost suspiciunea legata de teza domnului Ponta, este acum in lucru suspiciunea legata de teza doamnei Kovesi, sunt foarte multe asemenea cazuri. Se rezolva intr-o maniera institutionala. Dupa parerea mea, nu este o problema care trebuie sa capete conotatii politice.

Este o problema a mediului academic si se rezolva pe criteriile si in conformitate cu procedurile academice. Consiliul National de Etica, potrivit legii pe care a promovat-o guvernul condus de domnul Boc, este abilitat sa decida in legatura cu demnitarii. Au decis in legatura cu teza domnului Ponta, ca sa ia decizia au constituit o comisie din juristi, pentru ca fiecare domeniu are specificitatea lui si stiu foarte exact lucrul acesta, si, sigur, vor decide si in legatura cu teza doamnei Kovesi si cu celelalte cazuri, de aici inainte", a mai spus ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Ecaterina Andronescu Consiliul National Etica, #Consiliul National Etica criterii politice, #Victor Ponta plagiat , #ministrul Educatiei