Ecaterina Andronescu crede ca e prea putin sa inchizi scolile doar 8 zile: Cursurile pot fi recuperate prin apel video pe WhatsApp, de ce nu?

Marti, 10 Martie 2020, ora 11:11
4831 citiri
Ecaterina Andronescu crede ca e prea putin sa inchizi scolile doar 8 zile: Cursurile pot fi recuperate prin apel video pe WhatsApp, de ce nu?

Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu sustine ca opt zile de inchidere a scolilor este putin, iar cursurile ar trebui suspendate pana la sfarsitul lunii si nu doar pana pe 22 martie.

"Mi se pare putin, eu presupun ca aceasta perioada va fi extinsa (...). Pana la sfarsitul lunii martie, pentru ca ma uit la deciziile pe care le iau si alte tari, ma uit la Franta, chiar si la Italia, la Germania, trebuie sa fie peste doua saptamani, gandind ca si perioada de incubatie a acestui virus este de doua saptamani", a declarat Andronescu pentru RFI Romania.

Referitor la posibilitatea ca elevii sa recupereze cursurile pe telefon, inclusiv pe WhatsApp, fostul ministru social-democrat spune ca smartphone-ul "poate fi un instrument care sa fie folosit in aceasta perioada".

"(...) Telefonul, sa stiti, eu cred ca trebuie sa facem apel la telefon ca la un instrument al educatiei. Exista grupuri online intre profesori si elevi, exista grupuri online pe clase, telefonul poate fi un instrument care sa fie folosit in aceasta perioada", a afirmat Andronescu.

Intrebata daca sugereaza recuperarea cursurilor prin apel video pe WhatsApp, Ecaterina Andronescu a raspuns: "Da, de ce nu? Sigur ca da, da".

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) a decis, luni, sa isi asume varianta inchiderii scolilor si gradinitelor timp de o saptamana si jumatate, urmand ca masura sa fie prelungita, daca situatia o va impune.

Decizia se aplica de miercuri, 11 martie, pana in 22 martie, a anuntat premierul Ludovic Orban luni seara.

Amintim ca luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a facut apel la Comitetul pentru Situatii de Urgenta sa ia decizia de a inchide scolile.

Dupa cateva ore, Monica Anisie, ministrul Educatiei, a hotarat suspendarea desfasurarii tuturor olimpiadelor scolare judetene si regionale, precum si a competitiilor sportive, pana la o data care va fi comunicata ulterior. Ministerul a transmis ca suspendarea cursurilor din unitatile de invatamant este atributia EXCLUSIVA a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Tot luni, premierul interimar Ludovic Orban a transmis ca inchiderea scolilor pentru a preveni raspandirea coronavirusului nu este o masura care poate fi luata usor pentru ca, pe de o parte, perturba procesul educational, iar pe de alta parte, trebuie vazut ce se va intampla cu copiii care raman acasa, intrucat nu toti au de cine sa fie supravegheati.

Pe de alta parte, presedintele Societatii Romane de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, spunea, luni dupa amiaza, ca masura inchiderii scolilor ar trebui facuta gradual, medicul punctand ca e greu de crezut ca cei mici vor sta in casa pentru o perioada lunga.

Iata cele mai proaspete informatii despre epidemia de coronavirus si masurile luate de autoritati

Citeste si:
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat...
Sursa: Ziare.com