Ecaterina Andronescu: N-am fraudat, n-am fost si nici nu voi fi participanta la frauda (Video)

Luni, 02 Iulie 2012, ora 15:51
3971 citiri
Ecaterina Andronescu: N-am fraudat, n-am fost si nici nu voi fi participanta la frauda (Video)
Foto: Digi 24

Ministrul desemnat la Educatie, Ecaterina Andronescu, a reiterat, luni, ca n-a fraudat, ca nu fost si ca nici nu va fi vreodata participanta la frauda, adaugand ca si-a construit cariera pe demnitate si corectitudine.

"N-am fraudat, n-am fost participanta la frauda si n-o sa fiu niciodata participanta la frauda. Afirmatia mea este argumentata de toate declaratiie: mi-am construit cariera si intreaga viata pe demnitate si corectitudine", a declarat Ecaterina Andronescu, care ar urma ca luni, incepand cu ora 18.00, sa fie investita in functia de ministru al Educatiei.

Andronescu a sugerat ca nu va declara pe propria raspundere ca nu a plagiat pentru ca asta ar insemna sa-i jigneasca pe toti cei carora le-a coordonat tezele de doctorat.

Ecaterina Andronescu, acuzata inca din 2006 de complicitate la plagiat

"Nu e vorba ca vreau sau nu vreau (sa declare pe propria raspundere ca nu a plagiat - n. red.). Dovezile ca nu am plagiat rezulta din toata evolutia mea profesionala. Activitatea mea stiintifica a fost verificata pe fiecare treapta", a subliniat pesedista.

Nu in ultimul rand, Andronescu a facut un apel la calm si a accentuat ca Romania ar trebui sa se linisteasca din acest scandal al tezelor de doctorat plagiate pentru ca exista lucruri mai importante de facut: "Eu cred ca noi trebuie sa ne linistim si sa ne ocupan de lucrurile care conteaza in scoala romaneasca. Clasa pregatitoare trebuie sa inceapa odata cu inceputul anului scolar si este total descoperita, examenul de bacalaureat, admiterea la facultati. Sunt atatea lucruri de facut in perioada asta, incat avem nevoie sa ne linistim".

Cat despre procesul pierdut cu ANI, a spus ca recursul in acest caz se va dezbate in luna noiembrie si ca are incredere ca Justitia va judeca cu "dreapta masura".

"Daca noi traim intr-o tara normala si intr-un stat normal, eu cred ca ar trebui sa actionam in baza legii. Eu am foarte mare incredere in Justitie, ca va judeca cu dreapta masura. Doi dintre cei patru rectori declarati incompatibili de ANI au castigat procesul, doi au pierdut. Recursul se va judeca in luna noiembrie", a precizat Ecaterina Andronescu.

Traian Basescu ii cere Ecaterinei Andronescu sa declare ca nu a plagiat

Presedintele Traian Basescu i-a cerut ministrului desemnat al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa depuna o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu a plagiat sau a fost partasa la plagiat.

"Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de investire, presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, ca ar considera potrivit ca, inainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu sa depuna, la Cabinetul premierului, o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat", se arata intr-un comunicat al Administeratiei Prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Ecaterina Andronescu frauda, #Ecaterina Andronescu ministru desemnat Educatie, #Ecaterina Andronescu declaratie plagiat , #ministrul Educatiei