Ziare.com

Ecaterina Andronescu, nemultumita de calitatea orelor de educatie fizica

Marti, 17 Iulie 2012, ora 08:42

   

Ecaterina Andronescu, nemultumita de calitatea orelor de educatie fizica
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, ca este nemultumita de calitatea orelor de educatie fizica din scoli, subliniind ca performanta unei clase depinde de profesorii de sport, motiv pentru care acestia ar trebui sa participe la programe de formare profesionala.

"Daca vrem sa avem o scoala performanta, trebuie sa asezam in fata clasei, inclusiv la orele de educatie fizica, oameni pregatiti care sa stie ce au de facut in aceasta directie. Sunt nemultumita de orele acestea, de calitatea lor, am incercat in 2009 sa comut putin accentul de pe obligativitatea celor doua ore, din trunchiul comun, pe patru ore pe care sa le platim profesorilor de educatie fizica cu conditia ca ei sa organizeze echipe de volei, atletism sau baschet.

Sunt sali de sport la aproape toate scolile si am putea sa gasim formule ca orele acestea sa dezvolte", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educatiei a declarat ca desfiintarea Federatiei Sportului Scolar si Universitar a fost "o greseala".

"Va trebui, prin modificarile pe care le aducem la Legea Invatamantului, sa o reasezam la locul ei, sa fie Federatia Romana a Sportului Scolar si Universitar care are corespondent in mai multe tari din lume si ar putea sa fie si interfata in dialogul cu toate federatiile si in rezolvarea multor probleme. (...)

In afara cluburilor scolare mai sunt cluburile universitare. Sunt atat de multi studenti care au facut sport in liceu si care doresc sa faca sport in continuare, incat ma gandesc ca aceste cluburi universitare ar putea si ele sa fie interfata cu federatiile.

Pledez pentru incercarea de a gasi solutii care sa rezolve aceste probleme, solutii care sa revigoreze si sportul de masa si sportul de performanta cu ceea ce poate Ministerul Educatiei sa contribuie in aceasta directie pana cand va fi un Minister al Sporturilor, dar si dupa aceea, pentru ca sportul scolar ramane in scoli, iar scolile raman la Ministerul Educatiei", a subliniat Ecaterina Andronescu.

Andronescu a mai spus ca multe dintre cluburile scolare sportive au devenit niste "feude" ale celor care le gestionau.

"Cred ca lucrul acesta nu mai poate merge asa. Nu as vrea sa spun ca aprecierea aceasta se potriveste tuturor cluburilor sportive scolare pentru ca sunt foarte multe care continua sa faca ceea ce trebuie", a conchis ministrul.

Sursa: rNews

Articol citit de 1170 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Emotii

La Invatamant a revenit doamna Cati,plina de idei revolu-
tionare .Nu este problema pentru care sa nu aiba o solu- tie originala,geniala,ca doar nu de altceva i se spune,
inca din mandatele anterioare si cu nerecunostinta, Abramburica.Mai nou nu se mai dezlipeste de televizor,zi si noapte e pe sticla,mai mergeti,doamna,si pe la minis- ter,ca e de lucru si ne faceti palpitatii.Scolile profe-sionale le-ati desfiintat,orele de sport ati vrut sa le mutati in weekend,intr-o vreme stiati cum picatii la bacalaureat pot deveni studenti,acum ce mai urmeaza?Iar cu trancaneala,dati-le voie si altora,ca,har Domnului, nu
ducem lipsa de oameni buni de gura.

 

salile de sport ale doamnei Udrea sunt de vina

Acu ca veniram noi sa le daramam sa facem altele mai performante si mai bune, o sa rupa elevii la sport, o sa iasa direct campioni la JO.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor