Ecaterina Andronescu spune ca Dragnea i-a oferit Ministerul Educatiei

Joi, 27 Septembrie 2018, ora 18:47
12753 citiri
Ecaterina Andronescu spune ca Dragnea i-a oferit Ministerul Educatiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Ecaterina Andronescu spune ca presedintele PSD Liviu Dragnea i-a oferit de doua ori in ultima perioada functia de ministru al Educatiei. Portofoliul s-a vacantat joi dupa demisia lui Valentin Popa, acesta refuzand sa dea o ordonanta ceruta de UDMR, care reglementeaza predarea limbii romane la clasele minoritatilor nationale. Ordonanta a fost adoptata de Guvern la cateva ore dupa demisia lui Popa.

In ce priveste inlocuitorul sau, in presa a fost vehiculat numele Ecaterinei Andronescu, chiar daca aceasta a intrat intr-un con de umbra in PSD, dupa o confruntare cu Liviu Dragnea.

Acum Andronescu pare sa fi iesit din aceasta umbra. Ea a declarat ca seful PSD i-a oferit de doua ori functia, dar ca inca nu a dat un raspuns, dorind sa aiba discutii concrete cu Dragnea mai intai.

"Nu i-am dat un raspuns, vreau sa discut in concret. Oferta mi-a facut-o inainte de CEX, dupa scrisoarea mea, la a doua intalnire. Nu am scris scrisoarea pentru o functie", spus Andronescu, la Realitatea Tv, adaugand ca "nu depinde numai de mine sa fiu ministru".

Intrebata de moderatoare cum va putea sa accepte o functie oferita de Dragnea, dupa razboiul dintre ei care a culminat in martie cu inlaturarea lui Andronescu din conducerea partidului si in august cu scrisoarea prin care aceasta ii cerea public demisia lui Dragnea, Andronescu a raspuns ca aici este vorba de "interesul national".

"Nu acest lucru este important, impartirea functiilor, ci sa facem ce cere nu doar Romania, ci Europa in domeniul educatiei", spune Andronescu.

In ce priveste motivele pentru care ar fi demisionat Popa, Andronescu sustine ca nu au legatura cu doleantele UDMR, desi Popa insusi a declarat ca exact aceasta este cauza si ca "limba romana si Romania nu sunt de negociat".

"Domnul ministru nu a demisionat din cauza UDMR. E greu de acceptat ca limba romana e limba straina in Romania. Predarea limbii romane trebuie sa fie facuta de un om cu atestat. Daca a dat o ordonanta si a pregatit-o pe cea de azi nu stiu de ce a demisionat. Din ce am aflat, Popa era remaniabil", a sustinut Ecaterina Andronescu, la postul de televiziune citat.

Citește și:
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Ambasadorii statelor membre UE au discutat extinderea Spațiului Schengen și propunerile ca Croația, România și Bulgaria să intre în Schengen. Potrivit surselor diplomatice citate de...
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken despre vizele impuse de Statele Unite românilor care vor să călătorească...