FSLI: Bacalaureatul profesional este necesar, dar e o carpeala de moment

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 23:38
1677 citiri
FSLI: Bacalaureatul profesional este necesar, dar e o carpeala de moment
Foto: Arhiva

Bacalaureatul profesional este necesar, insa el este rezultatul unei solutii de moment, a unei "carpeli" care va trebui regandita, astfel incat sa se ajunga la bacalaureatul diferentiat, a declarat, marti, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu.

Presedintele FSLI crede ca, avand in vedere rezultatele din ultimii ani de la bacalaureat, multi elevi vor saluta aceasta forma de examen, mai ales ca cei care vor dori, vor putea da ulterior si examenul normal.

Totodata, Simion Hancescu a spus ca este posibil ca bacalaureatul profesional sa reduca numarul tinerilor care intra in somaj, acestora fiindu-le mai usor sa-si gaseasca un loc de munca.

Pe de alta parte, presedintele FSLI catalogheaza acest tip de bacalaureat ca fiind "carpeala de moment".

Basescu cere reexaminarea legii Bacalaureatului profesional

"Lucrurile trebuie gandite altfel, ca sa se ajunga la acel bacalaureat diferentiat ca peste tot in lume. A fost o solutie de moment pentru a mai drege situatia neplacuta din ultimii doi ani", a explicat Hancescu.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, luni, ca in sedinta de Guvern de miercuri va fi prezentata Ordonanta de Urgenta privind bacalaureatul profesional, proiect care ar putea fi aprobat saptamana viitoare.

Ecaterina Andronescu a afirmat ca bacalaureatul profesional reprezinta "permisul pentru intrarea pe piata muncii" si o sansa pentru cei care nu vor sa mearga spre invatamantul superior.

"Miercuri, vom prezenta in sedinta de Guvern proiectul de Ordonanta de Urgenta privind bacalaureatul profesional, care se afla pe traseu la Ministerul Finantelor si la Ministerul Justitiei. Bacalaureatul profesional este permisul pentru intrarea pe piata muncii si este o sansa pentru cei care nu vor sa mearga spre invatamantul superior. Este o forma deschisa de invatamant, in sensul in care un tanar care a sustinut Bac-ul profesional se razgandeste si doreste sa se indrepte spre invatamantul superior, acest lucru este posibil", a spus Andronescu.

Potrivit ministrului Educatiei, bacalaureatul profesional ar trebui sa ii ajute pe elevi "sa devina proprii lor stapani, sa isi deschida mici afaceri de familie".

Ministrul Educatiei spera ca OUG privind bacalaureatul profesional sa treaca prin Guvern "saptamana viitoare".

"Dupa mesajele pe care le primesc de la elevi, este o asteptare mai mare decat mi-as fi imaginat pentru aceasta formula de bacalaureat", a adaugat Ecaterina Andronescu.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#FSLI bac profesional, #Andronescu bac profesional, #ordonanta bac profesional , #ministrul Educatiei