Fusta mini si mobilul, date afara din scoala de Andronescu

Sambata, 22 August 2009, ora 10:31
3182 citiri
Fusta mini si mobilul, date afara din scoala de Andronescu

Pachetul de legi pe educatia, negociat de ministrul Ecaterina Andronescu si seful Comisiei prezidentiale pentru Educatie, Mircea Miclea, are prevederi clare referitoare la comportamentul elevului in scoala.

Codul Educatiei propus de ministrul Ecaterina Andronescu prevede 13 ani de invatamant obligatoriu: cele 12 clase de liceu plus un an de gradinita. Documentul specifica faptul ca obligatia de a frecventa invatamantul la forma de zi inceteaza odata cu implinirea varstei de 16 ani, cand tinerii isi pot finaliza educatia si la seral, la frecventa redusa sau la distanta, informeaza Adevarul.

Statutul Elevului, propus de Andronescu, da posibilitatea elevului sa conteste notele date de profesor. Atunci cand primeste o nota pe care o considera nedreapta, elevul va putea veni, singur sau impreuna cu parintii, la profesorul care l-a notat cu o nota prea mica.

In urma contestatiei se va institui o comisie formata din doi profesori, care va evalua nota primita de elev.

Daca tanarul este in continuare nemultumit, poate contesta nota in fata directorului unitatii de invatamant. Elevii puteau contesta si pana acum notele pe care le primeau, dar acest drept nu era stipulat in lege.

Si in ceea ce priveste conduita elevilor lucrurile se schimba. Tinerii nu vor mai avea voie sa vina la scoala cu haine indecente, telefoane mobile, tigari, reviste pentru adulti, droguri sau bauturi alcoolice.

Codul prevede ca le este interzis elevilor "sa introduca, in perimetrul unitatii de invatamant, orice tipuri de arme sau alte instrumente, precum munitie, petarde, pocnitori, sa posede si sa difuzeze materiale cu caracter obscen sau pornografic, sa utilizeze telefoane celulare in timpul orelor de curs si al examenelor, sa aiba tinuta, comportamente si atitudini ostentative si provocatoare".

A.I.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Statutul Elevului proiect Andronescu, #Legile Educatiei Mitrea Andronescu , #ministrul Educatiei
Comentarii