Invitatii Ziare.com Oana Badea: Urmeaza al patrulea descalecat al Ecaterinei Andronescu

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 13:42
5476 citiri
Invitatii Ziare.com Oana Badea: Urmeaza al patrulea descalecat al Ecaterinei Andronescu

Pentru Ecaterina Andronescu, preambulul trist al celui de-al patrulea mandat la educatie incepe cu minciuna nepermisa a plasarii eligibile pe lista candidatilor stangii la europarlamentare.

Si pana la urma, de ce n-am crede ca multi au votat acea lista bucurosi ca in sfarsit scapam de zodia abramburelii in educatia romaneasca? Exemplul care confirma ce spun este cel al doamnei Grapini, unde a functionat atat de bine promovarea, incat dupa ce a devenit europarlamentar nu am mai auzit nici macar o stire cu si despre dansa.

Dupa pacaleala europarlamentarelor, a nu stiu cata in prea lunga cariera politicianista, iminenta reinstalare in scaunul ministerial de la Educatie a mai parcurs strategic o etapa.

Parjolul urmeaza sa se napusteasca peste sistemul de invatamant. De natura sa ingrozeasca pe toti cei care, inspirati de succesul reformei educationale poloneze, mai sperau in replicarea similara a acesteia si la noi, ordonanta de urgenta din domeniul educatiei proaspat promovata de Guvernul Ponta poarta amprenta definitorie a gandirii andronesciene.

Guvernul a modificat Legea educatiei, sfidand Constitutia si Parlamentul - Interviu

Doar n-o sa-l conteste PSD si toti ai lui pe Ponta pentru care "nu s-au terminat bataliile mari in Senat si pe partea de Educatie". Caci despre batalii e vorba. Si urmeaza batalia prezidentiala!

Ati fi fost tentati sa credeti ca PSD se gandeste la batalia pentru educatie, pentru elev, pentru dascali, pentru parinti. Nici vorba! Educatia este doar pionul de sacrificiu in blocarea drumului nostru spre inainte. Prin textul ordonantei PSD, Andronescu functioneaza dupa principiul "sa mergem inainte, ca inainte era mai bine". Se numeste dor de perioada Pauker-Dej.

Blocada, un termen militar, se potriveste manusa desantului sustinut de PSD asupra sistemului de invatamant. Puterea PSD depinde in totalitate de conservarea masei electorale asistate sau asistat in devenire. Or, acestia sunt cei pe care sistemele de educatie neperformante ii pierd devreme de pe bancile scolii sau ii scolarizeaza precar. Sunt cei care asteapta mereu ceva, de regula foarte putin.

Iar cata vreme exista suficienti votanti care cred ca traiul lor zilnic depinde de pixul unui tatuc salvator, blocada PSD asupra educatiei va continua. Acesta pare a fi mandatul celui de de-al patrulea descalecat.

Pentru a fi cat mai sugestiva, va spun ca pana acum ati vazut si resimtit doar cutremurul din Educatie, urmeaza un adevarat tsunami cu consecinte devastatoare asupra viitorului acestei natii. Si ma explic stiind ca nu mai este un secret faptul ca viziunea lui Mircea Miclea asupra educatiei a fost, este si va fi una impartasita si de mine. Nu este niciun secret ca Legea Educatiei Nationale promovata in 2011 este o lege la temelia careia am stat si eu alaturi de o minunata echipa de vizionari.

Daca in acea echipa am fi fost mai mult oameni politici decat initiatori de politici publice si solutii pentru educatie, legea ar fi aratat la fel de schimonosita cum arata acum. Ne-am asumat insa politici publice in educatie pornind de la ceea ce a dat roade in state europene de-a lungul timpului, fara a pretinde ca inventam roata. Am sacrificat cu siguranta voturi, dar n-am mintit.

PSD sacrifica totul pentru interesele sale electorale. Un invatamant asa cum il imagineaza si aplica PSD genereaza cu consecventa rau pentru ca efectul minciunii si al non-valorii se propaga perfid in intreaga societate.

Basescu: Ordonanta de modificare a Legii educatiei face din Educatie un chiosc de diplome

Un lucru este cert. Nu-mi doresc in scaunul lui Spiru Haret persoane care detin capacitatea remarcabila de a disimula, abilitatea de a produce plansul la comanda in momente cheie si slabiciunea de a masca ineficient enervarea cand i se demonstreaza contrariul celor sustinute sau nu i se canta unanim in struna.

Imi doresc un ministru capabil sa sacrifice voturi in slujba educatiei si nu invers.

Oana Badea a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei in Guvernul Boc, dupa ce, anterior, a fost inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean Alba.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Pricopie demisie, #Ecaterina Andronescu ministrul Educatiei, #ordonanta urgenta Educatie Ponta , #ministrul Educatiei