Ziare.com

Ministerul Educatiei va da bani pentru scolile fara aviz sanitar

Sambata, 07 Februarie 2009, ora 19:19

   

Ministerul Educatiei va da bani pentru scolile fara aviz sanitar
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sambata, la Craiova, ca este important ca in acest an scolile care nu au obtinut aviz sanitar sa primeasca resurse financiare pentru a-si rezolva problemele.

"Au fost mai multe plati restante in anul 2008, adica lucrari care au fost realizate, sume care au fost facturate si din pacate nu au putut fi achitate. Chiar saptamana aceasta, Guvernul a platit sase milioane de lei. Pentru anul 2009, odata ce bugetul va fi aprobat, avem o serie activitati legate de investitii si vrem sa realizam ceea ce consideram prioritar.

Din punctul meu de vedere, este absolut important ca cele 2.000 de scoli care nu au avut aviz sanitar in acest an la nivel national, si sigur, exista si un numar de scoli din Dolj care trebuie sa primeasca primele resurse financiare in asa fel incat sa incercam, daca este posibil, chiar pana la inceputul acestui an scolar sa le scoatem din aceasta categorie. Daca nu va fi cu putinta pana la inceputul acestui an scolar, macar pana la inceputul anului urmator", a spus Ecaterina Andronescu, citata de NewsIn.

Aceasta a mai precizat ca infiintarea campusurilor scolare reprezinta una dintre prioritatile ministerului.

"De asemenea, sunt 64 de campusuri scolare care se afla in asteptare, iar cele mai multe sunt in mediul rural. Trebuie sa vedem aceste campusuri ca pe niste surse care sa ridice nivelul invatamantului rural. Adica locuri in care sa avem si scoala si biblioteca, cu dotarile corespunzatoare, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 933 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu a trecut campania electorala?

tanti andronescu, ce-i ala campus scolar rural? nu sunt definitivate nici campusurile universitare. vezi ca multe cluburi si sali de lectura din licee si universitati s-au transformat in bufete private sau depozite de materiale. bibliotecile nu tin pasul cu noutatile. in mediul rural se pedaleaza pe programele de a se renunta la invatamant. scolile au devenit insalubre, fara apa, fara surse de stabilizarea curentului electric, cu infiltratii in salile de curs, numai constituie nici sali pentru exercitarea votului, fiindca alesii locali, peste 59% din cadre didactice, au avut grija primordiala pentru sediii de primarii. tanti androneascu, adu la normalitate infrastructura scolara rurala si apoi zi ceva de campusuri.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor