Motiune cu atacuri: "Abrambureala" nu mai poate continua

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 14:35
1783 citiri
Motiune cu atacuri: "Abrambureala" nu mai poate continua

Deputatul PDL Doinita Chircu i-a transmis, marti, ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, la dezbaterea motiunii simple pe Educatie, ca aceasta este posesoarea unui apelativ care o defineste exact, parlamentarul democrat-liberal spunand ca "abrambureala" din invatamant nu mai poate continua.

"Ati iesit din jobenul premierului Ponta tot dumneavoastra, pentru a treia oara, spre linistea acolitilor si nelinistea sistemului de invatamant pe care l-ati bulversat de fiecare data. Sunteti posesoarea unui apelativ care va defineste exact, dar care produce societatii grave prejudicii. Abrambureala nu mai poate continua. Pentru a treia oara sistemul de Educatie e supus unor experimente pe spinarea noastra", a spus Chircu.

Ea a precizat ca atitudinile si deciziile lui Andronescu sunt ostile Educatiei si nevoilor scolii romanesti. "Mintiti prin omisiune, dezinformati, sustineti furtul intelectual, incurajati incompetenta, sacrificati copiii de dragul voturilor adunate de PSD. Ca ministru sunteti o simbioza intre putinta si neputinta. Puteti orice, oricand, oriunde, cand e vorba de interesul electoral", a atacat Chircu.

Deputatul PDL a acuzat-o pe Andronescu de faptul ca doreste sa anuleze in actualul mandat ce a facut in precedentul. "Ati realizat non-performanta ca ceea ce ati facut intr-un mandat sa anulati in urmatorul. In primul mandat, ati sustinut scolarizarea de la sase ani. Am acceptat argumentele dumneavoastra, pe care le-am sustinut si noi. Acum sunteti impotriva pentru ca este o prevedere a legii pe care doriti sa o desfiintati", a mai spus Chircu.

Ea a mai afirmat ca Andronescu este "incremenita" in trecut.

"Nu sacrificati copiii Romaniei pentru interese politice. Va cerem respect, iar daca solicitarile noastre va depasesc, asteptam eliberarea Educatiei de fantomele trecutului in care ati ramas incremenita, prin demisia dumneavoastra", a adaugat Chircu.

Plenul Camerei Deputatilor a inceput, marti dimineata, dezbaterea motiunii simple initiata de 63 de parlamentari PDL pe tema Educatiei, intitulata "Brambureala din Educatie duce la plagiat si esec scolar", in care se solicita demisia premierului si a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...