Ponta: E necesar un Bac profesional, Basescu nu mai da examenul (Video)

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 14:04
2468 citiri
Ponta: E necesar un Bac profesional, Basescu nu mai da examenul (Video)

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat marti, in cadrul sedintei de guvern, ca Bacalaureatul profesional va fi aprobat prin ordonanta de urgenta, actul normativ urmand sa fie prezentat la reuniunea de saptamana viitoare.

La inceputul sedintei de guvern, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei sa ii prezinte o informare cu privire la modul in care se va desfasura Bacalaureatul anul viitor.

"Vreau sa stie toti copiii si toti parintii, din timp, care va fi sistemul de la anul viitor. Nu vrea domnul presedinte, asta e, dansul nu mai da Bacalaureatul. Noi trebuie sa ne gandim la cei care vor da Bacalaureatul si este foarte important sa avem un sistem corect, dar un sistem mult mai adaptat la realitati", a explicat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, in sensul eliminarii dispozitiilor prin care se reglementeaza bacalaureatul profesional, sustinand ca insuficienta reglementarea a acestuia este de natura sa afecteze calitatea invatamantului si buna desfasurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Ponta i-a cerut insa ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa sustina in continuare in Parlament adoptarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, chiar daca presedintele Traian Basescu "isi mai doreste din cand in cand sa fie prim-ministru".

Drept raspuns, ministrul Ecaterina Andronescu a spus ca saptamana viitoare va prezenta o ordonanta de urgenta pe acest subiect.

Actul normativ de modificare a Legii Educatiei, prin care se aproba Bacalaureatul profesional se afla in prezent la Parlament, dupa ce a fost retrimis spre examinare de catre presedintele Traian Basescu.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Noul preşedinte ales al PNL Florin Cîţu a afirmat că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va...
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Premierul Florin Cîţu, ales sâmbătă, 25 septembrie, preşedinte al PNL, a declarat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la...
Sursa: rNews