Si Ecaterina Andronescu a actionat pe sistemul Vergu la Ministerul Educatiei?

Marti, 08 Iunie 2010, ora 17:11
3839 citiri
Si Ecaterina Andronescu a actionat pe sistemul Vergu la Ministerul Educatiei?

Ecaterina Andronescu, aprig critic al lui Daniel Funeriu si al Melaniei Mandas Vergu in platourile televiziunilor in legatura cu scandalul fondurilor europene, se pare ca a facut, cat a fost ministru al Educatiei, exact lucrul pe care il blameaza.

Astfel, timp de trei luni, Ecaterina Andronescu a fost atat ministrul Educatiei cat si directorul unui proiect de 4,7 milioane de euro, finantat din fonduri publice, informeaza Evenimentul Zieli.

Contractul de accesare a banilor a fost semnat cu Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), iar Ministerul Educatiei, condus anul trecut chiar de Ecaterina Adronescu, este organism intermediar in derularea contractului.

Practic, Ecaterina Andronescu conducea institutia care a obtinut banii si tot ea, ca director al programului "Pregatire competitiva a doctoranzilor in domenii prioritare ale societatii bazate pe cunoastere", ii gestiona, situatie ce o plaseaza in conflict de interese.

"Da, am primit bani, dar nu sunt in afara legii"

Mai mult, fostul ministru nu are nicio problema in a-si recunoaste fapta, insa suma, deloc mica, este un amanunt cu care nu si-a incarcat memoria.

"Da, am primit bani ca director al proiectului, dar nu si cat am fost ministru. Nu mai stiu exact despre ce suma e vorba", a declarat Andronescu, pentru publicatia citata.

"Nu exista o prevedere care sa interzica aceste situatii. Eu nu sunt in afara legii, nu am fost nicio clipa. Proiectul a fost depus in vara anului 2008 si a fost aprobat pe data de 1 octombrie. Nu este proiectul meu, ci al Universitatii Politehnica.

Prin intermediul acestui proiect, doctoranzii beneficiaza de sprijin in derularea lucrarilor lor si apoi, lunar, fac un raport. In baza acestui raport, se fac decontarile de la minister", a adaugat deputatul PSD.

Potrivit legislatiei in vigoare, persoanele cu functii de conducere si de control in cadrul unitatilor din sistemul de invatamant de stat ocupa o functie publica, post in care se afla si Ecaterina Andronescu, fiind rector al Univesitatii Politehnica Bucuresti.

In cazul in care "cei cu functii publice emit un act administrativ, incheie un act juridic sau participa la luarea unei decizii care produce un folos material pentru sine" se afla in conflict de interese.

Andronescu, revoltata ca e presa o asociaza cu Vergu

Ulterior aparitiei articolului din Evenimentul Zilei, Ecaterina Andronescu s-a aratat revoltata, in cadrul lucrarilor Comisiei de invatamant din Senat, de faptul ca presa i-a prezentat cazul facand referire la fosta consiliera a lui Daniel Funeriu, Melania Mandas Vergu.

Andronescu s-a aratat revoltata de "incercarea de asociere cu altceva" (cazul Melania Vergu - n.red.). "Sunt mai mult decat revoltata de ce mi se intampla", a spus ea. In replica, Funeriu a rugat-o pe Andronescu sa nu-i faca un proces de intentie.

In cadrul unui punct de vedere remis NewsIn, fostul ministru al Educatiei explica faptul ca proiectul "Pregatire competitiva a doctoranzilor in domenii prioritare ale societatii bazate pe cunoastere" a fost scris de o echipa din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti pentru apelul de proiecte lansat de catre AMPOSDRU in februarie 2008.

"Acest proiect vine in sprijinul doctoranzilor, in contextul in care Ministerul Educatiei, Cercetarii nu mai acorda universitatilor subventii de la bugetul de stat pentru acordarea de burse pentru efectuarea studiilor de doctorat. Notificarea de aprobare a proiectului a fost transmisa Universitatii Politehnica din Bucuresti de catre AMPOSDRU in iulie 2008, iar proiectul a fost contractat, cu aceasta universitate, in septembrie 2008. Alte 30 de proiecte au fost contractate de catre AMPOSDRU cu marile universitati de stat din Romania. In aceasta perioada eu am avut functia de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti", a precizat Andronescu.

"Demararea proiectul a avut loc la data 1 octombrie 2008, odata cu inceputul anului universitar. Proiectul se refera la: stabilirea si monitorizarea obiectivelor cuprinse in programul de formare prin studii doctorale, organizarea sesiunilor stiintifice in care doctoranzii comunica periodic rezultatele stiintifice obtinute, validarea rapoartelor lunare pe care doctoranzii au obligatia, data de contractul de studii, sa le prezinte echipei proiectului, acordarea burselor, sprijinirea si monitorizarea stagiilor de pregatire la o universitate in strainatate, participarea studentilor doctoranzi la conferinte stiintifice nationale sau internationale", a mai informat rectorul UPB.

"In ceea ce priveste functia de manager de proiect este o activitate pe care o desfasor in calitate de profesor in cadrul universitatii, in calitate de conducator de doctorat. Aceasta activitate reprezinta o activitate stiintifica si de coordonare tehnica in cadrul proiectului pentru care institutia titulara este Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Toate resursele proiectului se deruleaza prin Universitatea Politehnica din Bucuresti. Mentionez faptul ca pe perioada mandatului de ministru nu am fost remunerata in cadrul acestui proiect, cu toate ca activitatea mea de profesor, cu indeplinirea obligatiilor aferente, nu a incetat in aceasta perioada", a sustinut Andronescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ecaterina Andronescu Educatie fonduri, #Andronescu fonduri proiect educatie, #Andronescu rector Universitatea Politehnica , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Ecaterina poate fiindcă a fost ofiter de securitate acoperit si pentru că este si garantată de Vanghelie. Doamna Vergu nu poate pentru că nu indeplineste nici una dintre cele două cerinte.