Ziare.com

Ecaterina Andronescu respinge acuzatiile de plagiat

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 16:56

   

Ecaterina Andronescu respinge acuzatiile de plagiat
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, respinge acuzatiile de plagiat, auto-plagiat si incalcarea drepturilor de autor care i se aduc pe site-ul integru.org cu privire la o serie de 4 articole aparute in perioada 2006-2007.

Articolele au fost trimise pentru expertiza la patru cercetatori de la universitati de prestigiu din SUA si Marea Britanie, iar acestia au ajuns la concluzia ca "exista incalcari grave ale eticii academice, inclusiv plagiat, autoplagiat, precum si posibile incalcari multiple ale drepturilor de autor".

Ecaterina Andronescu, acuzata din nou de plagiat si incalcarea drepturilor de autor

"Ele sunt in mod clar cazuri de autoplagiat, cele patru lucrari fiind foarte aproape identice (> 90%). In plus, dupa prima publicare, inca doi autori au fost adaugati (Ecaterina Andronescu si Sorin Jinga, n.red). Acestia trebuie sa fie considerati drept plagiind lucrarea autorilor originali. Aceste actiuni incalca normele de etica pentru lucrarile si publicatiile stiintifice, si in mod special termenii contractuali de supunere a manuscrisului la jurnalele implicate. (1) Autorii ar fi interzisi permanent sau temporar la publicare de catre editorii fiecaria din cele patru reviste; (2) toti autorii ar fi mustrati oficial de catre institutele la care sunt angajati; (3) autorii ale caror nume au fost adaugate ar fi respinsi de comunitatea academica de la orice alta publicare", este concluzia exprimata de prof. James F. Scott, de la Cambridge.

Ecaterina Andronescu a anuntat o conferinta de presa in care isi va expune punctul de vedere, iar Ministerul Educatiei a remis presei un comunicat in care sunt respinse toate acuzatiile.

In comunicat sunt prezentate toate detaliile legate de efectuarea cercetarilor respective si publicarea articolelor incriminate de site-ul Integru.org.Conform comunicatului citat, prin continuarea cercetarii stiintifice au rezultat date noi cu privire la: "Compozitia chimica obtinuta prin analiza de spectroscopie EDX (Energy Dispersive X-Ray), care a pus in evidenta zone sarace in ZnO, Ordinea dispunerii cationilor in ceramica obtinuta cu consecinte asupra proprietatilor electrice, si Coeficientul de temperatura al frecventei de rezonanta pentru rezonatori ceramici, utilizati ca filtre in domeniul microundelor".

In comunicat se mai arata ca "Articolele publicate contin date rezultate din activitatea de cercetare stiintifica a autorilor, realizata in laboratoarele proprii. Datele apartin in consecinta membrilor echipei de cercetare, nu au fost preluate sau copiate dupa alti autori, si deci acuzatia de plagiat nu are nici un fel de sustinere".

De asemenea, "Acolo unde doar o parte dintre autorii cercetarii au avut contributii, articolul rezultat pe baza acestor contributii a fost semnat doar de catre acestia".

In plus, "Datele experimentale au fost initial comunicate la conferinte stiintifice de profil pentru validarea de catre comunitatea stiintifica si apoi au fost publicate, in vederea asigurarii vizibilitatii internationale, in reviste de prestigiu".

"Putem afirma in concluzie ca rezultatele stiintifice care fac obiectul articolelor prezentate sunt originale, aduc contributii la dezvoltarea cunoasterii stiintifice in domeniu, fiind validate prin publicarea in reviste de prestigiu. Ele apartin parteneriatului constituit in cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatii din Bucuresti, Institutului National pentru Cercetare - Dezvoltare in Fizica Materialelor, METAV si ARMTECH si in consecinta consideram ca acuzatiile aduse sunt neargumentate si insuficient documentate", se mai arata in comunicatul semnat de Biroul de presa al Ministerul Educatiei, in care este "dezavuat" modul care postul de televiziune B1TV a prezentat cazul, "cu rea credinta, fara a solicita in a prealabil si a expune opiniei publice opinia persoanelor implicate".

Acuzatiile de plagiat aduse Ecaterinei Andronescu au fost dezbatute luni seara intr-o emisiune de la postul B1TV. Intr-o interventie telefonica, ministrul Educatiei a oferit explicatii si a anuntat ca isi va face cunoscut punctul de vedere intr-o conferinta de presa pe care o va sustine luni.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3855 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

de ce va obositi degeaba ...

...'cultu-i liber' pentru unii.

 

 

Ale naibii camere de supraveghere!

Cum nu lasă ele copiii merituoși să scrie tot ce știu!
Ai gindit mult pină ai scos cugetarea asta adincă?

 

 

Da, autoplagiat! Tu nu trăiești pe lumea asta. Tu poți să-ți

repeți comentariul de 4 ori și să spui că fiecare exemplar este diferit de celelalte?
Și mai știi că s-au furat bani de la buget pentru 3 lucrări așa zis de cercetare din 4? Bani mulți furați, auzi? Escrocherie pe față!

 

 

Pt Pontache e mai rau decat inainte

Daca pana acum Ponta o tinea pe-a lui , una si buna, ca el nu este plagiator pt ca asa a decis Ministrul Educatiei, acum dracovenia e si mai urat mirositoare si mai aburinda decat inainte!
Cu ce tupeu se mai bate Ponta cu pumnii in piept de-acum inainte ca el n-a plagiat pt ca asa a hotarat Abramburica - ea insasi dovedita de plagiat in forma repetata?
Abramburicii cine-i semneaza decretul de "neplagiat"?
Tot ea?
Sau il pune Ponta din nou pe Pop, sa faca iar "ordine" si sa-i mai salveze inca o data, pe amandoi de data asta, la pachet?

Ce mizerie )

 

 

Despre care adevar

vorbesti Sevastiane? Hää'äää häää

 

 

De ce nu se retrage Romania măcar din relațiile academice și

culturale cu restul lumii?
Dacă tot mergem după părerile fiecărui borfaș prins cu hoția și nu respectăm regulile internaționale, de ce nu ne izolăm? Nu avem democrație originală Iliescu-KGB? Mai este alta pe pămant?

 

 

Zi-i Ecaterina Vanghelie și gata! Altă Elena Ceaușescu, altă rușine

pe obrazul Romaniei tăvălite prin mocirlă de pegra securisto-comunistă!
Moarte mafiei roșii!!

 

 

Moarte mafiei Secu+pcr+kgb=USL!

.

 

 

Noroc cu Maga care mai incalzeste caloriferele alea... ca si

cultura eram un pic terfeliti !?!?!

 

 

De multe ori am auzit-o pe dna.Ecaterina Andronescu ,

spunand cu un tremur aproape matern in glas ca misiunea stiintifica a domniei sale este "sa numere atomii ".Se pare ca dna.Ministru a numarat atomii altora.

 

 

O mincinoasa!

Ratza-i macane-n papornita dar ea, nu si nu!
Ce ratza domnule?
E soneria de la mobil! (cu pene si cioc)
Ia pleaca de-aici pana nu pun bodygarzii pe tine!

Las' ca-i bine. Cu cat se incapataneaza mai tare, cu atat scandalul ia amploare.

 

 

Singur aparare: neaga. Ca si Nastase, care neaga si acum ca a

foloit banutii publici in folos personal. Asta-i viata! Nici un pirnaias nu va spune: Da, am furat si imi pare rau! Ce valoare mai poate avea un x-eme ministru in finetzuri cu legea? Hala guvern. Numai in 6 luni sint decimati de afaceri jegoase. Daca erau un an la guvernare, nici macar nu indraznesc sa imi imaginez ce era! Ultimul stingea lumina in guvern... si se impusca cu fularul in genenchi!

 

 

poate e impropriu spus autoplagiat....

dar furt si inselatorie putem spune raspicat.Baba,baba dar se pricepe la "mangleli",banul ochiul dreak-ului si pe deasupra hoasca mai e si artagoasa.Votati romani ca daca nu beliti ochii o sa beliti "mielul".

 

 

O alta plagiatoare(hoatza).Ministrul educatiei, Abramburica.

Nu mai e nici o surpriza pentru nimeni.Daca primul ministru a plagiat si Abramburica a rerfuzat sa-i anuleze doctoratul de ce sa ne mai miram?De asta nu vroia ea sa-i anuleze doctoratul lui Ponta pentru ca si ea a plagiat.Doi hotzi.

 

 

Doare rau adevarul.

Pe hotzi.

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor