Dupa ce a spus ca plagiatul e o problema minora, Ecaterina Andronescu e criticata dur: "Ii toleram pe hoti, ba chiar ii aducem in Guvern"

Duminica, 30 Decembrie 2018, ora 08:56
7417 citiri
Dupa ce a spus ca plagiatul e o problema minora, Ecaterina Andronescu e criticata dur: "Ii toleram pe hoti, ba chiar ii aducem in Guvern"

Ecaterina Adronescu, ministrul Educatiei, a primit critici dupa ce a spus ca plagiatul este o problema minora a invatamantului din Romania.

Declarata a fost facuta intr-un interviu acordat Hotnews.ro, in cadrul caruia a mai spus ca trebuie sa creasca reponsabilitatea universitatii in asa fel incat situatiile de plagiat sa nu se mai intalneasca.

Citeste AICI declaratia completa a Ecaterinei Andronescu despre plagiat

Reactii din Opozitie si de la GRAUR

Reactiile la aceata declaratie nu au incetat sa apara.

Europarlamentarul Cristian Preda a criticat-o dur pe Ecaterina Adronescu, intr-o postare pe Facebook: "Pentru Abramburica, plagiatul e o problema minora in Romania. A se citi: ii toleram pe hoti, ba chiar ii aducem in Guvern".

De asemenea, Clotilde Armand de la USR a scris, pe aceeasi retea de socializare, ca Ecaterina Andronescu aduce prejudicii prestigiului stiintific al Romaniei prin declaratia respectiva, asa ca ii face acesteia o recapitulare despre plagiat:

"- Plagiatul este un furt intelectual, iar multi dintre politicienii au practicat sistematic aceasta forma de furt;

- Plagiatul este calea fraudei, a imposturii, a necinstei si a compromiterii Romaniei in fata partenerilor europeni si in fata copiilor nostri;

- Peste 22% din parlamentari detin de altfel un titlu de ''doctor'';

- Romania se confrunta cu o lunga lista de probleme nerezolvate datorita acestor politicieni necinstiti protejati de Ecaterina Andronescu."

O reactie a venit si din partea asociatiei Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Societatea civila nu poate fi timorata de declaratiile unui ministru plagiator care nu a luat niciodata nici o masura pentru eradicarea plagiatului si intarirea sistematica a integritatii in randurile tineretului din Romania. Societatea civila nu poate renunta la un ideal al integritatii sociale, al integritatii academice de teama fata de un plagiator care a murdarit si murdareste prin pozitia pe care puterea politica i-o confera in continuarea dispretului suveran fata de orice lege. Vocea reprezentantilor societatii civile trebuie sa se auda cu putere, la nivelul si cu amplitudinea care sa compenseze lipsa evidenta de proportionalitate a mijloacelor de actiune a celor se aseaza de partea binelui public, respectiv a lipsei de respect pentru acesta.

Prin luarea de pozitie Ecaterina Andronescu: Plagiatul este o problema minora a invatamantului din Romania / Nu putem sa ne banuim ca toti suntem hoti in tara aceasta care apare in publicatia Hotnews din data de 29 decembrie 2018, personajul bagatelizeaza un fenomen antisocial care este prezent in institutiile sistemului de invatamant din Romania. Declaratia contravine starii de fapt si devine un manifest al unei institutii a statului pentru sprijinirea lipsei de integritate si coruptiei. Societatea civila nu poate ramane pasiva in fata minciunii, iresponsabilitatii si ipocriziei in fata unui reprezentant al Guvernului si al partidului la putere", se arata in comunicat.

T.B.

Citeste si:
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a salutat miercuri, 19 ianuarie, decizia președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a contribui cu trupe NATO pe teritoriul țării noastre. ”Salut decizia...
Preşedintele ANRE a plecat în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Care e versiunea oficială
Preşedintele ANRE a plecat în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Care e versiunea oficială
Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, a plecat în concediu în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat miercuri...