De ce a renuntat PSD la micii si berea de 1 mai Interviu

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 08:36
4781 citiri
De ce a renuntat PSD la micii si berea de 1 mai Interviu

Presedintele PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a dezvaluit care sunt actiunile pe care le vor intreprinde unele dintre organizatiile de sector ale social-democratilor, de 1 mai, aratand ca berea si micii au fost inlocuiti. Totodata, senatorul PSD si-a amintit cum serba aceasta zi inainte de 1989.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca va sarbatori ziua de 1 mai prin munca, la o "actiune sociala". Seful Executivului va fi insotit de ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, precum si de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

PSD renunta la micii si berea de 1 mai - Social-democratii merg in azile si orfelinate

Ecaterina Andronescu a precizat, intr-un interviu acordat Ziare.com, care vor fi acele actiuni ale PSD Sector 4, de ce s-a renuntat la mici si la bere, dar si cum serba ziua de 1 mai in perioada copilariei si a studentiei.

In ce vor consta actiunile pe care PSD le va desfasura, in Bucuresti, cu ocazia zilei de 1 mai?

Fiecare sector a decis, in deplina cunostinta de cauza si asa cum a dorit, evenimentele pe care vrea sa le faca. De exemplu, PSD Sectorul 4 in Parcul Tineretului planteaza niste copacei. L-au invitat si pe domnul Ponta, au intalnire cu copiii. PSD Sector 5 face la fel, in Parcul Sebastian, un mare spectacol pentru copii. Si iesiri in spatiile verzi, cu oamenii, pe langa oameni. Aceasta a fost ideea.

Dar de ce s-a renuntat la mici si la bere, la actiuni de genul acesta?

Pai dvs. (presa - n.red.) ati fost cei care ati criticat povestea cu micii si berea. Nu va bucurati acum ca s-a renuntat? Nu-i mai bine? Eu asa cred, ca nu e rau. E mai corect, mi se pare mie.

Astfel de actiuni, precum cele de anul acesta, vor continua si in anii urmatori, mai ales ca in 2014 vor fi doua campanii electorale foarte importante?

Eu cred ca trebuie sa fim imaginativi. Orice am putea face ca sa antrenam lumea, sa facem ceva pentru copii, cred ca trebuie sa facem. Sa fie mare decenta si lucruri care sa le placa si oamenilor.

Cum se desfasura ziua de 1 mai, pentru dvs., inainte de 1989?

Ca elevi de liceu, ne scoteau la defilare. In ziua de 1 mai, defilam prin oras - eu am facut liceul la Turnu Severin, Colegiul "Traian" - si defilam. Artera principala a orasului era artera pe care se defila.

Ca studenta, n-am fost la defilare, ceea ce nu m-a facut sa simt lipsa. De cele mai multe ori, daca aveam o zi sau doua, ma duceam sa-mi vad parintii. Sau, daca nu plecam din Bucuresti, mai rasfoiam cursurile, ca se apropia sesiunea.

Erau acelasi gen de serbari, de iesiri la iarba verde?

Erau, imi aduc aminte de Turnu Severin. La marginea orasului e o padure foarte frumoasa, se numeste Crihala, si intotdeauna de sarbatorile astea, 1 mai si 23 august, acolo era serbare campeneasca. Nu am fost niciodata foarte mare amatoare de asemenea serbari, dar stiu ca asemenea serbari erau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ecaterina Andronescu serbari 1 mai, #Andronescu amintiri 1 mai, #serbari 1 mai Bucurest, #PSD mici bere 1 mai , #PSD Bucuresti
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
"De ce a renuntat PSD la micii si berea de 1 mai?" - Pentru ca 2013
Poza Strugure
Strugure
rank 5