Andronescu, candidat la europarlamentare: Si Romania trebuie sa fie bine reprezentata in PE

Joi, 06 Februarie 2014, ora 21:25
3373 citiri
Andronescu, candidat la europarlamentare: Si Romania trebuie sa fie bine reprezentata in PE

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu este unul dintre cei patru parlamentari aflati pe lista social-democratilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Fostul ministru al Educatiei spune ca viitoarea sa prezenta in Parlamentul European va asigura "o buna reprezentare a Romaniei" la Strasbourg.

"Cred ca si Romania trebuie sa fie bine reprezentanta in Parlamentul European si cred ca experienta pe care am castigat-o s-ar putea sa fie folositoare, daca votul oamenilor va decide lucrul acesta.

Nu a fost initiativa mea, dar am inteles lucrul acesta si eu cred ca Romania trebuie sa fie bine reprezentata", a declarat vicepresedintele PSD, pentru Ziare.com.

Intrebata daca ceilalti colegi din PSD, actuali europarlamentari, care nu se mai regasesc pe lista pentru alegerile din 2014 nu au reprezentat bine Romania sau partidul, senatorul PSD a raspuns: "Au alte optiuni mai departe".

"Deci nu ca nu l-au reprezentat bine. Eu nu pun problema mea in comparatie cu cei care nu mai sunt pe lista sau nu sunt pe lista, ci pun problema mea in comparatie cu ce pot eu sa fac", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Nu in ultimul rand, fostul ministru al Educatiei a precizat ca se vor organiza alegeri pentru locurile ce ar urma sa ramana libere daca cei patru parlamentari prezenti pe lista PSD vor ajunge in Parlamentul European, in urma alegerilor din luna mai: "Toata lumea trebuie sa respecte legea, nu exista o decizie in afara cadrului legal".

Patru din primii sase candidati de pe lista PSD pentru europarlamentare sunt actuali senatori si deputati, pe langa Ecaterina Andronescu, aflata pe pozitia a doua, dupa eurodeputatul Corina Cretu, mai aflandu-se deputatul PSD Dan Nica, senatorul UNPR Damian Draghici si deputatul PC Maria Grapini.

Ecaterina Andronescu este parlamentar din anul 1996, fiind la al cincilea mandat consecutiv - trei de deputat si doua de senator. De asemenea, a fost ministru al Educatiei in guvernele Nastase, Boc si Ponta.

Lista PSD pentru europarlamentare, validata joi: Corina Cretu, posibil cap de lista

Social-democratii si-au stabilit, joi, lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare, pe prima pozitie fiind Corina Cretu. Lista este una comuna cu PC si UNPR si cuprinde si cateva surprize.

Astfel, pe lista pentru europarlamentare se regasesc 13 nume, in ordine: Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, Catalin Ivan, Dan Nica, Damian Draghici, Maria Grapini, Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dancila, Sorin Moisa, Victor Bostinaru, Claudiu Ciprian Tanasescu si Claudia Tapardel.

In prezent, PSD are 11 europarlamentari: Catalin Ivan, Ioan Mircea Pascu, Victor Bostinaru, Minodora Cliveti, Corina Cretu, Viorica Dancila, Ioan Enciu, Daciana Sarbu, Claudiu Ciprian Tanasescu, Adriana Ticau si Sabin Cutas.

Dintre acestia, Minodora Cliveti, Sabin Cutas, Ioan Enciu si Silvia Ticau nu se mai regasesc pe lista.

Romania va avea, in viitorul Parlament European, 32 de eurodeputati, fata de 33 in prezent. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 25 mai.

Eveniment Quarterly Report

A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
Liderii PNL și PSD au decis când vor avea loc alegerile din 2024 pentru Parlamentul European și cele locale. Alegerile europarlamentare vor fi organizate pe 9 iunie, când vor avea loc în...
Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat joi seară, 30 noiembrie, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a refuzat să fie extrădat în România. Potrivit legii germane,...
#Ecaterina Andronescu candidat PSD europarlamentare, #Andronescu alegeri europarlamentare PSD, #Andronescu reprezentare Romania PE , #PSD