Ce isi doresc femeile din politica de 8 Martie

Joi, 08 Martie 2012, ora 18:12
2009 citiri
Ce isi doresc femeile din politica de 8 Martie
Foto: Arhiva

Fostul ministru PNL al Muncii, Mariana Campeanu, a declarat joi, 8 Martie, ca le ureaza femeilor sa aiba "curaj" sa intre in politica pentru ca atitudinea misogina a partidelor o sa dispara cu timpul.

"Le incurajez pe toate femeile sa intre in politica, sa aiba curaj, este mare nevoie de femei acolo unde se iau decizii. E nevoie de femei in politica de varf a Romaniei, e nevoie sa avem femei care sa coordoneze si serviciile secrete si procuratura, sa fie premier, sa fie chiar presedinte de tara. Eu cred ca Romania se va schimba in bine atunci cand se va intampla acest lucru.

Am un exemplu concret pentru a demonstra ca acest lucru este viabil, ma uit la tarile nordice unde femeile au un procent foarte mare in politica, unde femeile au ajuns premier, unde femeile au ajuns primari intr-un numar foarte mare, unde femeile au ajuns sef de stat. Acolo exista cea mai mica violenta, cea mai mica infractionalitate si cel mai ridicat nivel de trai. Deci, doamnelor, luati-va inima in dinti si intrati in politica", a declarat deputatul liberal.

Mariana Campeanu a adaugat ca femeile sunt subreprezentate in politica deoarece inca exista misoginism in partidele romanesti.

"In Romania exista inca o traditie de care nu putem sa nu tinem cont, in care femeile au fost tinute pe linia a doua. Chiar daca si-au sprijinit barbatii si chiar daca, poate, au influentat politica Romaniei si, slava Domnului, ma gindesc la Regina Maria, ar fi bine sa o faca in prima linie. Incet, incet, vom scapa si de acest caracter misogin pe care il au partidele politice azi", a precizat ea.

Sulfina Barbu: Femeile din politica pot schimba societatea

Presedintele Organizatiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat ca le ureaza femeilor din politica sa se impuna prin dezbateri si proiecte si ca democrat-liberalii au pregatit "suficiente" doamne pentru alegerile locale.

"Speranta mea este ca femeile din politica vor reusi sa schimbe, prin dezbateri si prin proiecte, societatea romaneasca. Cu siguranta, PDL va avea la alegeri un numar mai mare de candidati decat la scrutinul precedent pentru consilieri locali, pentru consilieri judeteni si pentru functiile de primar. Noi avem suficiente resurse umane foarte competente, ne-am pregatit pentru alegeri, important este acum sa ii convingem pe alegatori sa voteze femeile pentru ca sunt buni gospodari", a declarat ea.

Olguta Vasilescu: Le urez femeilor succes in alegeri, suntem prea putine sa ne pierdem pe drum

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat ca le ureaza femeilor din politica, cu ocazia zilei de 8 martie, un an plin de realizari electorale.

"Le urez femeilor din politica un an plin de realizari, mai ales ca este un an electoral le urez succes tuturor cu atat mai mult cu cat suntem prea putine in politica pentru a se mai pierde dintre noi pe drum. Le urez sa fie sanatoase, sa aiba prieteni de calitate si mai ales le urez sa aiba noroc, pentru ca si cei de pe Titanic au avut absolut tot ceea ce isi doreau, dar nu au avut noroc", a declarat ea.

Ecaterina Andronescu: Sa fim profesioniste si vocea noastra sa fie auzita

Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu isi doreste ca femeile "sa se manifeste ca profesioniste", spunand ca vocea doamnelor trebuie sa se faca auzita cu argumente.

"Femeilor din politica si femeilor care nu sunt in politica le urez din tot sufletul sa aiba mai mult curaj si sa se manifeste ca profesioniste dincolo de calitatea pe care o avem si de care nu suntem noi vinovati, ca suntem femei sau barbati. Ceea ce depinde de noi trebuie sa facem folosindu-ne de resursele pe care ni le-a dat Dumnezeu. Trebuie sa fim profesioniste si vocea noastra sa fie auzita cu argumentele pe care le putem gasi pentru fiecare problema in parte", isi doreste Ecaterina Andronescu pentru doamnele din Romania, fie ca sunt implicate politic, fie ca activeaza doar in societatea civila.

Andronescu este de parere ca femeile ar trebui sa se implice mai mult in politica. "Categoric, da. Si nu spun acest lucru, pentru ca eu sunt femeie, ci spun acest lucru ca Dumnezeu ne-a lasat pe Pamant deopotriva si femei, si barbati intr-o stare de echilibru, acolo unde intr-o institutie sau in alta locrurile se dezechilibreaza in mod clar apar asperitati nedorite", a sustinut, pentru NewsIn, sefa social-democratilor din Bucuresti intrebata daca este nevoie de o implicare mai mare a femeilor in politica.

Ea l-a urat "doamnelor din tara aceasta sa aiba o primavara cat mai frumoasa".

Lavinia Sandru: Politica ar fi mult mai decenta daca s-ar face cu mai multe femei

Vicepresedintele UNPR, Lavinia Sandru, sustine ca "politica ar fi mult mai eleganta si decenta daca s-ar face cu mai multe femei".

Ea s-a referit la femeile din politica. "Imi doresc sa se implice cat mai mult in politica, stiu ca este complicat, dar imi doresc sa se implice mai mult, pentru ca in felul acesta am putea sa schimbam oarecum lucrurile si modul in care se face politica in Romania sipolitica ar fi mult mai eleganta si decenta daca s-ar face cu mai multe femei", a spus Lavinia Sandru.

Ea a amintit ca au existat in Parlament momente cand doamnele-parlamentar au colaborat indiferent de partidul din care faceau parte.

"Eu am gasit din partea femeilor din politicatotdeauna reactii pozitive in activitatea mea. Legea mamelor a fost un exemplu de un proiect pe care l-am facut impreuna cudoamne din toate partidele politice si chiar au aratat ca stiu sa fie solidare si nu a mai contat din ce zona a politicului veneau, din stanga, din dreapta, din centru. Nu a contat!Toate s-au implicat siacesta a fost motivul pentru care legea mamelor a fost un succes", asustinut Lavinia Sandru.

Eugenia Barna: Femeile din politica trebuie sa fie solidare

Vicepresedintele UNPR, Eugenia Barna, si-ar dori ca femeile din politica sa fie solidare chiar daca fac parte din partide aflate la Putere sau in Opozitie si sa sustina, in comun, proiecte pentru realizarea egalitatii dintre femei si barbati.

"Femeile din politica sa fie solidare intre ele, sa se sprijine, sa sustina in comun proiecte pentrurealizarea unei depline egalitati intre femei si barbati, chiar daca partidele din care fac parte sunt in Opozitie sau aflate la Putere, si ele sa nu se afle pe pozitii adverse", isi doreste Eugenia Barna pentru 8 martie.

Despre femeile care nu sunt implicate in politica, vicepresedintele UNPR spune ca acestea ar trebui, totusi, sa fie mai motivate, spunand ca sunt multe doamne nefericite.

"Femeilor, in general, le doresc sa fie fericite pentru ca sunt foarte multe femei nefericite in Romania. Fiecare ar putea fi un bun politician daca ar avea o determinre, soarta noastra depinde de cat de determinate si de motivate suntem in a schimba situatia in care ne aflam", a mai spus Eugenia Barna una dintre domnele cu functii inalte in politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#femei politician 8Martie, #femei politica Romania , #PSD