De ce nu are PSD candidat la prezidentiale? Andronescu: nu e frumos, suntem oameni seriosi

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 16:24
2877 citiri
De ce nu are PSD candidat la prezidentiale? Andronescu: nu e frumos, suntem oameni seriosi

Presedintele PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a explicat ca social-democratii nu vor avea un candidat la alegerile prezidentiale din 2014 deoarece sunt "oameni seriosi" care isi respecta angajamentele si "e frumos" sa isi respecte cuvantul dat PNL de a-l sustine pe ldierul liberal Crin Antonescu la urmatoarele alegeri pentru functia de presedinte.

"Cred ca noi trebuie sa fim oameni seriosi si sa ne respectam angajamentele - asta asa ca regula generala. A existat un Congres al PSD, un alt Congres al PNL si respectiv al PC, fiecare in parte, si apoi congresul format din cele trei partide, prin vot, a luat aceasta decizie - sa sprijinim candidatul nostru pentru prezidentiale in persoana lui Crin Antonescu si pentru pozitia de prim-ministru al Guvernului pe Victor Ponta.

In alegeri ne-am dus sub sigla USL sa candidam, am obtinut voturile mergand sub aceasta sigla. Eu cred ca-i frumos sa avem respect fata de angajamentele pe care le-am luat", a declarat senatorul PSD, pentru Ziare.com.

Ponta, despre declaratiile lui Nastase privind prezidentiabilul PSD: Sunt de acord, in 2019

Intrebata daca nu este mai bine ca PSD sa isi sustina acum un candidat propriu, decat ca in anul 2019 sa fie nevoit, eventual, sa se lupte pentru a inlocui un presedinte provenit de la alt partid politic, dar care va fi sustinut de social-democrati la alegerile din 2014, Ecaterina Andronescu a raspuns: "Ce inseamna mai bine?".

"Mai bine inseamna, dupa parerea mea, sa iti si respecti cuvantul, pentru ca lumea sa se uite la tine cu deschidere, sa inteleaga ca suntem oameni seriosi si ca daca am spus ca facem un lucru, il facem, pentru ca daca noi nu ne respectam cuvantul, tot asa de usor putem sa spunem si ca degeaba am promis ca facem in patru ani ceea ce ne-am angajat prin programul de guvernare, ca la sfarsitul celor patru ani nu-i nimica daca nu facem.

Adica in toate lucrurile acestea modul in care te comporti cred ca ar trebui sa conteze foarte mult. Cel putin, din punctul meu de vedere, ca dascal, niciodata n-am putut sa propovaduiesc una studentilor mei si eu sa fac altceva", a mai spus presedintele PSD Bucuresti.

Nastase, despre coabitare: Cel mai tanar are un avantaj, vanatoarea necesita rabdare

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, la Ruse, ca este de acord cu declaratiile fostului lider PSD Adrian Nastase cu privire la dorinta social-democratilor de a avea propriul candidat la alegerile prezidentiale, doar ca acest lucru se va intampla in 2019.

"Exista o mare presiune, inclusiv in interiorul PSD, pentru ca PSD sa aiba candidat propriu la prezidentiale. Evident ca acest lucru ar crea o mare presiune in interiorul liberalilor. Poate ca pentru unii dintre ei ar fi insa bine, pentru ca, potrivit intelegerii, daca unul da presedintele, celalalt da premierul.

Dar acest lucru nu ar fi deloc in interesul lui Crin Antonescu. Dupa parerea mea, formula cea mai buna este pastrarea unei variante comune, castigarea prezidentialelor cu Crin Antonescu", a spus Adrian Nastase, sambata.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....