Din culisele CEx-urilor, cu Ecaterina Andronescu: "Nu s-a votat pe demisii". A fost sau nu scandal?

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 20:08
8026 citiri
Din culisele CEx-urilor, cu Ecaterina Andronescu: "Nu s-a votat pe demisii". A fost sau nu scandal?
Foto: Realitatea TV

Vicepresedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, ca atmosfera nu a fost atat de tensionata la CEx-ul de joi seara, ca nu au fost certuri si ca in niciun caz nu s-a iesit din sala, asa cum anuntau televiziunile de stiri. In plus, a mai spus ea, nu a fost niciun vot pe demisii.

"Discutiile au fost unele foarte aplicate", a declarat Andronescu, vineri seara, la Realitatea TV.

Fostul ministru al Educatriei a negat ca presedintele Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose ar fi iesit din sala, pentru a discuta intr-un alt birou, asa cum anuntau joi seara televiziunile de stiri.

Conform surselor Realitatea TV, cei doi ar fi iesit foarte nervosi impreuna cu vicepremierul Marcel Ciolacu, care se erijase in postura de mediator. Mai mult, sursele mai afirmau ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost pur si simplu tras de pe scaun de Marcel Ciolacu, in conditiile in care premierul Mihai Tudose, nemultumit de cum decurgeau discutiile, se tot ridica anuntand ca-si da demisia.

Despre aplauzele care s-au auzit la un moment dat, Ecaterina Andronescu a spus ca au fost destinate "colegilor care aveau substanta in ce spuneau". Aceleasi surse citate de Realitatea TV afirmau ca aplauzele au aparut in momentul in care cei trei au revenit in sala, primul intrand Tudose, mai mult impins de cei doi de la spate.

Despre Mihai Tudose si interventia sa in sedinta de joi, Ecaterina Andronescu a spus: "premierul a vorbit foarte putin".

Aceasta a tinut insa sa specifice ca "nu a fost niciun vot pe demisii".

Referitor la CEx-ul de vineri, in care s-au facut propunerile pentru noii ministri, intrebata fiind cine a venit cu aceste nume, Andronescu a raspuns: "Si premierul, si presedintele au venit cu aceste propuneri. Au fost mai multi colegi care s-au sfatuit".

A adaugat insa repede ca nu stie exact ce a fost la inceputul sedintei, pentru ca ea a venit mai tarziu, fiind la o intalnire cu ministrul ucrainean de Externe, pe tema noii legi a Educatiei din aceasta tara, lege care priveste si Romania.

"Sub juramant va spun ca va relatez realitatea", a subliniat Ecaterina Andronescu, spusele ei fiind privite cu suspiciune in studioul TV.

"Erau mai multi colegi in discutie cu propunerile acestea. Foarte multi colegi s-au ridicat azi si au apreciat aceste propuneri ca pe o crestere a cineticii partidului", a mai declarat vicepresedintele PSD.

Intrebata despre ce s-a discutat atatea ore in CEx aseara, Andronescu a spus ca doar despre "cei trei ministri la care s-a referit premierul Mihai Tudose in emisiunea TV, cu probleme penale". Nu s-a discutat si despre alti ministri criticati, asa cum ar fi Liviu Pop sau Florian Bodog.

Ecaterina Andronescu nu s-a referit nicicum la o informatie aparuta tot pe surse joi seara, conform careia, in timpul CEx-ului, ar fi sustinut un discurs de trei minute, in care le-ar fi spus presedintelui PSD si premierului ca sunt "iresponsabili" si "va bateti joc, ar trebui sa plecati cu totii".

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#Ecaterina Andronescu despre CEx, #Ecaterina Andronescu discutii sedinta PSD, #Andronescu CEx joi , #PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Andronescu e Pop in varianta feminina , iar Pop e Andronescu in
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Pe Abramburica o mananca. Cred ca este geloasa ca nu a fost si ea