E oficial: Ecaterina Andronescu nu merge in PE. Cine ii ia locul

Joi, 29 Mai 2014, ora 17:14
7219 citiri
E oficial: Ecaterina Andronescu nu merge in PE. Cine ii ia locul

Presedintele PSD, Victor Ponta, a explicat joi ca senatorul Ecaterina Andronescu ramane in continuare membru al Parlamentului Romaniei si va renunta astfel la mandatul castigat pentru Parlamentul European.

Intrebat, la iesirea din sedinta Comitetul Executiv National (CExN) al social-democratilor, daca Ecaterina Andronescu isi va prelua mandatul in PE, Ponta a raspuns: "Nu, cred ca mai degraba ramane senatorul Romaniei".

PSD nu mai vrea refacerea USL. Ponta: Antonescu l-a omorat

"Am avut o discutie si inca nu ne putem dispensa de dna Andronescu, mai ales in ceea ce avem de facut pana in toamna, asa ca am cazut amandoi de acord ca va ramane senatorul Romaniei", a explicat Victor Ponta.

Ponta: Nu cred ca o las pe Ecaterina Andronescu sa plece la PE

Intr-un interviu acordat Ziare.com, la putin timp dupa anuntarea listei PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare, Ecaterina Andronescu spunea ca viitoarea sa prezenta in Parlamentul European va asigura "o buna reprezentare a Romaniei" la Strasbourg.

Alegeri europarlamentare 2014: Ecaterina Andronescu, aproape de intrarea in premiera in PE

Cine este cel care ii ia locul Ecaterinei Andronescu in PE

Fostul ministru al Educatiei se afla pe locul 2 al listei pentru alegerile europarlamentare, iar dupa retragerea sa locul va fi ocupat de cel situat pe locul 17, Victor Negrescu, PSD-UNPR-PC reusind sa castige 16 locuri in viitoarea legislatura a Parlamentului European.

In varsta de 29 de ani, Negrescu este membru PSD din 2007 si, din acelasi an, Coordonatorul National PES activists - militantii Partidului Socialistilor Europeni.

In prezent, este vicepresedinte al PSD Alba, iar in anul 2008 a fost candidat al PSD-PC la alegerile parlamentare. De asemenea, a mai candidat o data pentru alegerile europarlamentare, in anul 2009, cand s-a aflat insa pe locul 21 al listei PSD-PC, neeligibil. In luna iunie 2008 a devenit vicepresedinte al organizatiei PSD Sector 3.

In trecut, a lucrat ca jurnalist stagiar la Grupul RTL din Franta, dupa care a trecut la RFI Romania. De asemenea, a fost castigatorul programului Future Continous, finantat de Fundatia Soros - Open Society Fondation. Este absolvent al Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti, avand si un master la Universitatea Pierre Mendes France IEP Grenoble.

F.N.

Citeste si:
Cine este Asztalos Csaba, șeful CNCD. Membru al instituției încă de la înființare și președinte de 17 ani
Cine este Asztalos Csaba, șeful CNCD. Membru al instituției încă de la înființare și președinte de 17 ani
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) este condus de peste 17 ani de către Asztalos Csaba, care de altfel este membru al instituției încă de la înființarea sa în 2002....
AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu
AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu
Partidul AUR a început să își trimită politicienii la școală, iar în acest sens a creat ”Academia AUR”, o ”școală politică a partidului, formată în vederea instruirii continue a...