Ziare.com

Romania, 2012 - Scenariul groazei (Opinii)

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 19:26

   

Romania, 2012 - Scenariul groazei (Opinii)
Prin initiativa legislativa vizand admiterea in universitati a absolventilor de liceu fara diploma de Bacalaureat, intr-un asa-numit "an pregatitor" - subventionat pe deasupra si de la bugetul de stat - grupul de lideri ai PSD "calauziti" de Ecaterina Andronescu, a reusit sa singularizeze actualul sistem politic romanesc pe mapamond. In tot restul lumii, nu exista nicio universitate care sa accepte persoane incapabile de a termina liceul. PSD nu se incurca insa in astfel de "detalii".

"Proiectul" legislativ al PSD a avut parte de o primire pe masura aberatiilor colosale pe care le cuprinde. Ministrul Educatiei Daniel Funeriu, imensa majoritate a jurnalistilor independenti si chiar rectorii universitatilor de stat din Romania care au reusit, cu greu, sa-si pastreze o oarecare reputatie academica in degringolada produsa de clasa politica dupa 1989, au demolat "proiectul" PSD, indicand in mod corect atat motivatiile lui reale, cat si urmarile funeste pe aplicarea sa le-ar avea pentru viitorul Romaniei.

Sesizand terenul minat pe care PSD a intrat in pas de defilare, Victor Ponta a incercat, in extremis, o retragere cu pierderi minime, lansand o perdea de fum: daca Primul Ministru vine cu o solutie pentru cei 100.000 de tineri care nu au luat examenul de Bacalaureat in 2010, PSD isi va retrage "proiectul".

Grija stangii fata de acesti tineri este induiosatoare. Cu spiritul lor nobil si altruist, probat de nenumarate ori in ultimii 20 de ani, liderii PSD nu-si pot gasi linistea pana nu-i ajuta (pe spinarea societatii si din banii publici) pe cei care au ratat Bacalaureatul. Daca fatarnicia ar ucide, clasa politica romaneasca ar fi decimata, iar PSD ar disparea probabil cu totul.

PSD a facut, din punct de vedere politic si mediatic, un pas gresit. Excluzand (cu indulgenta, in cazul de fata) prostia, este nevoie de un motiv serios pentru ca un partid sa se expuna de buna voie unei astfel de lovituri de imagine, mai ales intr-un an pre-electoral. Care sa fie, deci, motivatia PSD?

Unele analize au indicat "bazinul" electoral vizat de PSD prin aceasta manevra: cei 100.000 care au ratat Bacalaureatul, plus membrii lor de familie. Aceasta explicatie nu rezista insa. Admitand ca "proiectul" PSD ar trece, ce ar zice ceilalti 100.000 de tineri care au invatat timp de 4 ani astfel incat sa fie in stare sa ia Bacalaureatul chiar sub ochiul neiertator al camerelor de filmat? Nu s-ar simti ei cei mai mari fraieri din istoria Patriei, nu s-ar umple de furie si revolta constatand ca munca si efortul lor din liceu sunt sterse cu buretele, iar cei care le-au ras in nas 4 ani primesc cadou aceleasi drepturi?

Tinerii care au luat Bacalaureatul sunt tot aproximativ 100.000 si au si ei, ca si ceilalti, familii. Daca "proiectul" PSD ar deveni lege, cum ar vota oare acest grup? Dar multi altii care, la vremea lor, si-au luat corect Bacalaureatul, apoi au obtinut cu mari eforturi o diploma universitara? Raspunsul nu poate fi decat unul singur: ar vota impotriva PSD, fie si pentru faptul ca aceasta ar fi singura riposta care le-ar ramane la dispozitie.

Explicarea manevrei PSD prin ratiuni electorale este, prin urmare, discutabila. Ce partid ar dori sa atraga maximum 300.000 de voturi cu riscul de a antagoniza peste 1 milion?

Altceva trebuie sa-i fi motivat pe liderii PSD in aceasta manevra riscanta. Ceva imposibil de amanat pana la alegerile din toamna lui 2012. Un indiciu posibil: situatia financiara a multor asa-zise "universitati private", unde multi "dascali" sunt, in timpul liber, si parlamentari "ai Romaniei", iar nu putini membri PSD.

Anul universitar 2011 - 2012 se va desfasura sub actuala guvernare, iar anul universitar 2012 - 2013 va incepe tot sub actuala guvernare. Sistemul de vase comunicante alcatuit de "universitatile private" si "dascalii-parlamentari" isi leaga ultimele sperante de revenirea PSD la guvernare, la sfarsitul anului 2012, sub sigla USL. Oricum, s-ar putea sa fie prea tarziu. Aici se ascunde adevaratul motiv pentru care PSD a riscat lansarea, acum, a unui "proiect" legislativ deopotriva inept si riscant politic.

Daniel Funeriu si-a exprimat, public, opinia cu privire la motivatia reala a "proiectului" legislativ lansat de PSD. Cu toate ca nu a recurs la calomnii sau insulte, Ecaterina Andronescu s-a grabit sa declare ca il va da in judecata, confirmand astfel, involuntar, ceea ce neaga prin cuvinte.

Sistemele sociale, la fel ca sistemele fizice, sunt supuse legii entropiei: lasate complet libere, tind spre dezordinea maxima. De aceea, pentru a evita spectrul mereu amenintator al anarhiei, in societatile umane Legea si Traditia au ridicat filtre si obstacole in calea tendintelor indivizilor de a-si satisface poftele si interesele egoiste, cat mai repede si fara efort.

PSD este orice altceva decat un partid de stanga. Dar a invatat repede de la (extrema) stanga occidentala sa utilizeze retorica gaunoasa si dizolvanta a "drepturilor fara obligatii", platite din banii publici. Drepturile si libertatile fundamentale ale individului nu il includ si pe acela de a accede in orice categorie socio-profesionala acesta doreste, fara respectarea criteriilor de acces.

In baza "logicii" PSD, oricine ar trebui, de maine, sa fie liber sa conduca un camion pe drumurile publice, urmand ca dupa un an sa obtina permisul de conducere, daca n-a lasat prea multe victime pe sosele. Ar trebui, de asemenea, lasati sa faca "un an pregatitor" cei care vor sa faca direct operatii pe creier, sa supravegheze reactoarele nucleare de la Cernavoda, sa dirijeze traficul aerian la Otopeni sau sa decida asupra politicilor monetare ale BNR. Daca un grup social primeste un astfel de privilegiu, cum ar putea fi el refuzat altora?

In spatele aberatiei legislative propuse de PSD se intrevede pericolul mortal care pandeste Romania in 2012. Aici se afla si marele "merit" al doamnei Andronescu: ne previne asupra scenariului groazei pentru Romania, daca PSD (via USL) va reusi sa revina la putere.

Europa traverseaza o criza existentiala severa, aflata abia la inceput. Nimeni nu mai are energie, timp si resurse pentru a se ocupa de prostiile si greselile "vecinilor". Vulturii se invart deja, asteptand "cadavrele" statelor-natiune care vor esua pe parcurs. Cand criza se va fi terminat, harta politica a Europei va arata altfel. Tarile care vor gresi acum nu vor mai avea, probabil, niciun viitor. Iar PSD propune Romaniei reteta garantata de esec: promovarea intereselor de clan, a imposturii, smecheriei, parazitismului, in paralel cu batjocorirea si penalizarea celor care muncesc in mod onest si respecta regulile.

Alegerile din 2012 nu vor fi "intre partide". In 2012 se va inchide bucla istorica deschisa de alegerile din 20 mai 1990. Pentru dezastrul din 1990, a fost invocata slaba informare a romanilor, dupa 45 de ani de dictatura comunista. Daca - Doamne fereste! - dezastrul se va repeta si in 2012, dupa 22 de ani de acces liber la informatie, niciun argument nu va mai putea fi invocat, cu exceptia celui ca romanii au dorit, de buna voie, sa-si doboare propria Tara si propriul Stat.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8117 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
46 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

2012 ar deveni cu adevarat anul groazei

Daca PDL ar ramane la putere. Sa ne fereasca Pronia de asa ceva!

Initiativa Androneascai o fi ea populista, DAR ce sanse le-a oferit regimul Basescu TUTUROR tinerilor, si cei care au luat bacul si ce care nu l-au luat?

 

"criza existentiala severa"

"Sistemele sociale, la fel ca sistemele fizice, sunt supuse legii entropiei: lasate complet libere, tind spre dezordinea maxima. De aceea, pentru a evita spectrul mereu amenintator al anarhiei, in societatile umane Legea si Traditia au ridicat filtre si obstacole in calea tendintelor indivizilor de a-si satisface poftele si interesele egoiste, cat mai repede si fara efort."
NU COMENTEZ!Bravo A.A.!

 

De acord cu AA

Complet de acord cu ultimul paragraf din articol. Si eu consider ca suntem la rascrucea dintre doua epoci, cea postdecembrista si cea ce va urma. Balacareala asta nationala din ultimii ani, este rezultatul zbaterii celor ce vor sa-si pastreze avantajele generate de vechiul si actualul (desi convulsiv) sistem. Daca reforma (atat cat o fi) va continua inca (virgula) cativa ani, refractarii se vor adapta vrand nevrand si vor accepta schimbarea. Greu de zis insa ce va urma, caci ca la noi la nimenea, iar calculele hartiei nu fac doi bani pe plaiul mioritic...

 

"calculele hartiei nu fac doi bani ..."

Trebuie sa acceptam ca acest popor mioritic are un ceva feminin la esenta:
e mereu in genunchi.
De la Basescu, care nu se simte responsabil pt scoaterea tarii din criza, dar care totusi tremura pt fiecare banutz care nu ajunge la coana HUdrea, si pana la Antonescu, cel care se considera o ... alternativa la Basescu, cand de fapt se vede de pe Luna ca el este doar un inlocuitor, toti se'ngramadesc sa satisfaca poporul ingenuncheat.
Broderia pe care o comentam acum, noi cei de la galerie, aduce mai degraba cu un cor de gemete...
de placere. "Ich c..."

.

Bramburica, intregeste garnitura doamnelor bine fezandate din haremul lui Iliescu ... alaturi de fostul ministru socialist-liberal al muncii Mariana Campeanu, socialista Aura Vasile si fosta PC-rista Olioguta Vasilescu ... e dame bine da' nu mai tine !

Abramburica

Ar trebui alungata din Universitatea Politehnica Bucuresti, si nu oricum, ci gentil, ajutata ... cu piciorul.
Ce ziceti, asta poate constitui o dovada ca este direct interesata de "fabrica de diplome" ? Si oare banii ... nu se sifonau la partid ? Oare care partid ? Sa fie PDLul ? UDMRul ? sau ...

Felicitari Alex Avram.

@Imanuel

Poporul este mereu in genunchi fiindca asa isi vede “conducatorii". Mai toti politicienii cauta sa se capatuiesc sau aplica un cersit agresiv la adresa bugetului de stat. Asa face si Androneasca. Este de aceeasi categorie cu profitorii mai vechilor sau mai putin vechilor regimuri din Romania.

Alex Avram a reusit sa ne arate verde in fata, ce mai toti vad, ca intr-adevar "imparatul e gol"

@Opus9,

Ai uitat alte cateva doamne din garnitura Basescu: Rodica Stanoiu,Corina Cretu, Oana Mizil si d-na Rovana Plumb!!!

explicatia e simpla: PSD e contra la tce face PDL!

daca pdl face rau, psd va face bine, numai si numai sa fie pe partea opusa...Din nefericire insa, absolut toate initiativele politice sunt dezastruoase: au adus in prapastie educatia, sanatatea, piata muncii, justitia, economia, pensiile, salariile romanilor de rind, etc...totul e jaf al politicienilor si nepotism pt promovarea plozilor de dinozauri securisti sau interlopi (ex Eba, Prigoana jr, Daciana sirbu, etc)

PSD sa vina el cu solutii privind locurile

de munca.

Nu are cum , insa , pt ca ei au dat la fier vechi pana si intreprinderile profitabile .

Scenariul groazei ar fi ca Abramburica sa mai faca inca o data praf invatamantul , de brat cu colegul de renume mondial Marga ; liberal dupa chipul si asemanarea lui Horia Rusu :
"liberalii reguleaza statul , nu statul pe liberali !"

In cazul in speta , prin intermediul copiilor , ce conteaza ca se produc analfabeti cu diplome ....

@ Hanibal.

Spre stresarea edumitale , dar PD-L guverneaza tot mandatul.
La alegeri decide poporul si nu uslasii.

Observ ca ura va depaseste cultura.

Mda

a se citi "celor---si celor".
Vad ca am inceput sa vorbesc ca Funeriu.

Apropo, as paria ca examenul de bac de anul viitor va avea niste subiecte usoare de tot, asa ca sa treaca 85% din candidati! Iar camerele de vederi se vor defecta.

 

ai dreptate

cei mai multi dintre bacalaureati vor avea drept de vot
molima oranjat-verzuie va dori ca tinerii sa voteze cu vasesque&emilogu boqules
poate daca le vor expune pe udroaika pleshkoaie, robertika inmultitoareax2 si pe ebaetnobotanika in costumul Evei vor castiga sufragiul tinerilor cu hormoni tropaitori

@hanibal

pariu ... ? Pe cat ?

Miza pariului trebuie sa fie ceva simbolic...

Uite, amice, daca pierd pariul, la orice postare a ta iti voi aduce laude nemarginite si-ti voi lauda previziunile, indiferent ce sustii.
Si invers.
Daca vom mai fi pe forum la anul. Daca...daca...

Hanibale, parca inainte nu vorbeai numai cretinisme,

...iti mai scapa si cate o chestie cu cap! :))

Daca Alianta Solcialista USl va veni la guvernare in 2012 ...

(ceea ce este aproape imposibil, ca doar nu o sa fie din nou duminica orbului !) atunci chiar ca dezastrul din Grecia o sa ne para un festin fata de ce se va alege de Romania!

 

Loazele de azi sunt uslamishtii de maine

Uslamishtii, prin definitie, sunt niste indivizi neterminati, incapabili sa duca un proiect la capat, carcotasi, pomanagii si profitori. Cei mai mult depind de bugetul national.
- fara ei, neo-comunistii convertiti (USL oficial) raman fara baza electorala.
- sa-i fortezi pe cei picati la bac sa invete sau sa se instruiasca pentru o meserie, inseamna sa tai din numarul viitorilor sustinatori.

bre,da' nici cu voi nu imi este rusine

de la "presedintele" norvegiei pana la operele alese ale eba(inca este fiica prezidentului?) sa tot vorbim...vorba aia,dumnezeu a binecuvantat romania cu politicienii pe care-i merita si pe care i-ati ales de multe ori chiar migratzi fiind...!acuma ,nici cu opozitia nu mi-e rusine!vorba aia,a tunat si i-ati adunat!acuma ,platitzi!

excelent

articol! Din pacate este ca plansul unui batran in gilceava oborului. Prea putin prea tarziu. Poporul asta e gata ***, iar de votat voteaza cu c.u.r.u. nu cu capul !

 

cind o vezi/auzi vorbind pe d-ra Andronescu USL, ti-e si rusine sa

spui ca ai terminat o facultate!! Cum poti sa mai ai incredere in economisti, jurnalisti, medici, profesori sau magistrati cind pana si oligofernii cu certificat medical termina AZI o facultate!!!
D-ra Andronescu si-a dar arama pe fata!! Asa a guvernat PSD-PNL Romania in ultimii 18 ani!
Din cei 100.000 de picati, sa-si aleaga, pe spinceana, USL-ul miini de vot ptr Parlamentul Romniei!

 

auzi la astia ? scenariul groazei ! ha ha ha !

propun sa transformam USL in polipi ! sa nu se mai creeze confuzii !

bre,

dupa cate minusuri am ,se pare ca 100000 de "reusitzi" au scapat pe forum.am un sfat pentru ei;nu disperatzi!in "algebra" romaneasca,de multe ori minus+minus face plus!devenitzi "politicieni" si o sa intzelegetzi de ce...acuma ,daca NICI in politica dambovitzeana nu reusitzi...dumnezeu cu mila!

contributorii "cronos" si "bum" au dreptate

madama andronescu valideaza legea lui murphy care spune ca avansezi in functie pana te plafonezi.dansa probabil,a fost sub presiunea unor "facultatziilii" de genul "spiru haret" si "d. cantemir" care in prezentza camerelor video au ramas fara carne de tun.acuma tot e bine ca madama s-a eliberat printr-o emanatzie...!speram sa-si reia tranzitul digestiv normal,desi efectele ultimei deflagratzii inca mai ...miros!macar daca gazul metan ar fi fost reciclat...?!

Ai dreptae, parca nu-mi vine sa mai spun

...ca sunt absolventul universitatii politehnice din Bucuresti. Ce facultate a absolvit matracuca asta si in ce an?

Inteleg ca in viziunea PSD bugetul trebuie sa plateasca pentru...

...aia care n-au vrut sa invete, bazandu-se pe copiat, smekerie, mita si aranjamente. Eventual pe subiectele publicate pe net, cum a mai fost.

Adica sa dam BANI PUBLICI pentru unii care n-au invatat si sa NU dam BANI PUBLICI pentru altii care au invatat. Misto! Exact pe dos! In loc sa-l recompensam pe ala meritoriu il recompensam pe puturos iar pe harnic il punem sa-si plateasca taxele de scolarizare in facultate. Deci asta e viziunea PSD. Nici o surpriza.

Victor Ponta spune ca trebuie gasita o cale de a..., chiar de a ce? Pentru cei 100.000 care n-au promovat. Pai daca n-au promovat cine e de vina? Societatea? Mama mare? Catelul Bibi al vecinei de la 8? Raspunderea si vina sunt individuale. De ce trebuie sa-i platesc eu sau tu sau altul berile celui care n-a vrut sa invete si a stat prin baruri? Am vreo obligatie in sensul asta?

PNL ar trebui sa se pronunte clar: sustine sau ba aberatia lansata de PSD. Ca sa stim cum stam.

 

PNL nu va spune nimic

si va merge mai departe in USL

madam Andronescu defileaza cu steagul lui Lenin redivivus si va sustine (ca in '47), instalarea ultimilor de pe lista in functii importante .

Ro 1990 - 2011 scenariu de groaza

ce promite 2012 !! poate induce speranta normalizarii sau frica, autentica, de aparitie a terorii absolutiste. Indiferent de orientarea vectorului politic reprezentativ reactia societatii civile a fost si este jalnica. Mentalitatea romanului este consecvent marcata de puterea ieftina de a te imbogati intr-un mandat cat altii intr-o viata; si restul mandatului te lupti sa pastrezi/legalizezi ceea ce ai dobandit cu atat usurinta si sprijin electoral. Intreaga rezistenta sociala se rezuma la vocile false ale sindicalistilor, posesori de averi comparabil cu segmentul politic activ si fost, sau la trompeta sparta a telemediei proprietate particulara otelevizata. Solutia iesirii din acest marasm economic si social ramane, paradoxal, tot la latitudinea celor care au scris cu sarg la acest scenariu.

 

An pregătitor? Ăsta strică mai rău ca cel de la grădinită!

Doar că aceia care nu-l urmează nu mai sparg geamu' cu mingea si nu mai fură rata din cotet, ci sparg casa si fură cotetu'!

 

adicatelea astia care au picat trebuie sa invete intr-un an

cit au invatat cei care au luat bacalaureatul in 4 ani (cel putin)! TEMBELizant d-na rector!!

Măi Abramburico!

Cea mai bună dovada ca proiectul tău e praf in ochi si urmăreste doar bani si, eventual, voturi e un rationament simplu: ăia picati la bac se presupune că fac un an pregătitor si după aia dau bacalaureatul. Dacă il iau, trec in anul doi. Dar, ca să treacă in anul doi, trebuie să dea examene ca orice student. Asa-i?
Deci - intr-un an dau examene in două sesiuni (iarnă si vară) si, cumva, invată tot ce nu au invătat in 4 ani de liceu ca să ia si bacalaureatul.
Măi să fie! Chiar asa naivi ne credeti?

 

Praful si pulberea este specialitatea PSD-PNL!

azi USL!
In mod paradoxal Abramburica nu a fost cel mai rau element al PSD! Astia dispun de exemplare cu mult mai periculoase....

m. omida, te faci ca nu intelegi?

Intrebarea era: daca iesea Geoana in 2009, se mai intampla deschiderea prin care am putea scapa de era Iliesciana? Lasa aversiunea fata de Basescu, o cunoastem! Faci ce faci si raspunzi pe langa probleme. Asta se cheama raspuns parsiv.

Mai, Tracule,

Ce sa fac si eu, dupa posibilitati! Tu lupti cu arma in mana, eu cu cuvantul.

Aveti dreptate domnule,

Clasa politica postdecembrista, cladita din si pe structura vechiului Partid Comunist, a dat tot raul pe care-l putea da natiunii romane si Romaniei. A folosit toate metodele, toate armele de care dispunea impotriva poporului roman. Basescu inchide cercul, de la el incolo, modul de a face politica si tipul de politician neocomunist roman va muri de moarte buna. Prea egoista pentru a crea metode si arme noi pe timpul cat a fost viguroasa, clasa politica postdecembrista a ajuns la capat de drum, prea batrane si neputinceioasa pentru a mai crea vreun monstru, sper. Desi Dan Diaconescu are toate atuurile pentru a se transforma in urmatorul gropar al romanilor si Romaniei, totusi cred in inteligenta poporului roman, am incredere in puterea lui de a discerne si de a separa graul de neghina. Vremurile care vin nu vor fi deloc usoare pentru noi. Vom trece iar printr-o gramada de probleme, de neajunsuri, dar ne vom purifica in profunzie. Sper, dupa acest val, sa incepem iar sa visam si sa ne construim tara si viitorul.

 

m. omida,

aveti din nou dreptate, cu o singura corectie. Basescu inchide cercul,dar a deschis aceasta epoca noua, facand posibile schimbarile pe care le sperati, care au inceput si pe care le vreau si eu continuate. Credeti ca daca iesea Geoana se inchidea cercul? Sau mai ales credeti ca se deschidea vreo perspectiva de schimbare a erei Iliesciene?

Tracule,

Geoana nu mai are cum sa iasa ca nu s-a bagat. Era iliesciana o sa moara odata cu ala micu, iar cea comunista in acelasi timp cu Base, Antonescu, Voiculescu, Lenuta, Robertica, Dan Diaconescu, Jiji si multi alti. Prea multi ca sa imi ajunga spatiul oferit de Ziare.com pentru a-i enumera.

Citesc unele comentarii

Si raman surprins de cata lipsa de coloana vertrebala. Oare nu va dati seama ca PDL nu este perfect dar este de un milion de ori mai bun decat USL. Credeti ca odata ce vine USL la putere o sa fiti recompesati si voi ?? Nu pupincuristii intotdeauna au platit.

 

Neo25 "sustinatorii" USL par baieti destepti!!

Nu cred ca vreununl are interes ca USL sa ajunga la guvernare!
ei cistiga cel mai bine cit USL este in opozitie si , zau ca-si fac jobul minunat ptr a mentine USL-ul in opozitie :)))

Neo25

Este bine ca va clarificati pozitiile. Vom sti ca sunteti in slujba PDL. Poate ar trebui sa va completati numele - "Noua republica tot Basescu"

Nu suntem

in slujba nimanui. nu fa confuzie intre noi si ,,postacii,, de pe aici.

Domnule Avram, esti o surpriza placuta pe acest forum

Articolul este dur, dar cat se poate de binevenit; sleahta asta pestrita de falsi stangisti, falsi liberali, adevarati securisti si adevarati hoti vor sa transforme Romania intr-un cadavu. Sa speram ca tara mai are suficiente forte vii pentru a dejuca complotul monstruos al acestei haite dizolvante.

 

scenariul groazei groaznice este ....

....daca cetatzianca cati abramburica revine logofata ieducatiei mioritice supt prim ministeriatul lui pictor tonta si ochiu' vijilent al repetentului antenescu chiulescu preshulescu.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor