Andronescu, incompatibila: N-am fost in viata mea raufacator

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 12:49
4176 citiri
Andronescu, incompatibila: N-am fost in viata mea raufacator
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu, gasita incompatibila pentru faptul ca a ocupat in acelasi timp pozitia de rector si de senator, acuza faptul ca alti doi parlamentari despre care spune ca sunt in aceeasi situatie au primit decizia ca sunt compatibili.

"Am fost 4 rectori in aceasta situatie - 2, domnul Popa si domnul Dragulescu au primit din partea justitiei decizia definitiva ca n-a fost o stare de incompatibilitate pana la finalul mandatului.

Eu nu mai sunt rector pentru ca am fost rector, aveam 2 mandate si nu puteam sa mai candidez. Dar nu asta vreau sa comentez, ci faptul ca sunt doua decizii pe care justitia le-a luat si care "sunt in partea cealalta". Asta ma indeamna sa merg spre Inalta Curte de Justitie, cu recurs. Vreau sa spun ca domnul Robu si cu mine suntem in faza de recurs, ceilalti doi erau in aceeasi speta", a spus Andronescu, miercuri, pentru Ziare.com.

Ea a precizat ca n-a vrut niciodata sa incalce legea si ca "nu mai e in incompatibilitate, a iesit din incompatibilitate".

"N-am fost in viata mea raufacator si n-am vrut sa intru in conflict cu legea. Legea spunea clar ca, pe aceasta lege care prevedea starea de incompatibilitate, se judeca din mandatul urmator", ne-a mai declarat senatorul Andronescu.

Ecaterina Andronescu, in stare de incompatibilitate

Ecaterina Andronescu, presedintele interimar al PSD Bucuresti, a fost gasita in stare de incompatibilitate de catre Curtea de Apel Bucuresti, in urma unei sesizari facute de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Se pare ca Ecaterina Andronescu a detinut, in aceeasi perioada, functiile de senator, rector la Universitatea Politehnica din Bucuresi si vicepresedinte PSD.

Decizia de marti a Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare.

ANI a stabilit, in iunie 2011, ca senatorul Ecaterina Andronescu s-a aflat in conflict de interese, deoarece in perioada in care a fost ministru al Educatiei in Guvernul Boc a fost si managerul unui proiect al UPB derulat cu fonduri UE si a incasat aproape 40.000 de lei, iar institutia a sesizat Parchetul.

Citește și:
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor...
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Fostul premier Florin Cîţu a criticat vineri, 3 februarie, intenția PSD de a introduce o taxă de solidaritate pentru companii. Cîțu a transmis, într-o postare pe Facebook, că poate...