Andronescu, incompatibila: N-am fost in viata mea raufacator

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 12:49
3846 citiri
Andronescu, incompatibila: N-am fost in viata mea raufacator

Presedintele PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu, gasita incompatibila pentru faptul ca a ocupat in acelasi timp pozitia de rector si de senator, acuza faptul ca alti doi parlamentari despre care spune ca sunt in aceeasi situatie au primit decizia ca sunt compatibili.

"Am fost 4 rectori in aceasta situatie - 2, domnul Popa si domnul Dragulescu au primit din partea justitiei decizia definitiva ca n-a fost o stare de incompatibilitate pana la finalul mandatului.

Eu nu mai sunt rector pentru ca am fost rector, aveam 2 mandate si nu puteam sa mai candidez. Dar nu asta vreau sa comentez, ci faptul ca sunt doua decizii pe care justitia le-a luat si care "sunt in partea cealalta". Asta ma indeamna sa merg spre Inalta Curte de Justitie, cu recurs. Vreau sa spun ca domnul Robu si cu mine suntem in faza de recurs, ceilalti doi erau in aceeasi speta", a spus Andronescu, miercuri, pentru Ziare.com.

Ea a precizat ca n-a vrut niciodata sa incalce legea si ca "nu mai e in incompatibilitate, a iesit din incompatibilitate".

"N-am fost in viata mea raufacator si n-am vrut sa intru in conflict cu legea. Legea spunea clar ca, pe aceasta lege care prevedea starea de incompatibilitate, se judeca din mandatul urmator", ne-a mai declarat senatorul Andronescu.

Ecaterina Andronescu, in stare de incompatibilitate

Ecaterina Andronescu, presedintele interimar al PSD Bucuresti, a fost gasita in stare de incompatibilitate de catre Curtea de Apel Bucuresti, in urma unei sesizari facute de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Se pare ca Ecaterina Andronescu a detinut, in aceeasi perioada, functiile de senator, rector la Universitatea Politehnica din Bucuresi si vicepresedinte PSD.

Decizia de marti a Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare.

ANI a stabilit, in iunie 2011, ca senatorul Ecaterina Andronescu s-a aflat in conflict de interese, deoarece in perioada in care a fost ministru al Educatiei in Guvernul Boc a fost si managerul unui proiect al UPB derulat cu fonduri UE si a incasat aproape 40.000 de lei, iar institutia a sesizat Parchetul.

Citeste si:
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Deputatul USR, Cătălin Drulă, a scris marţi, 18 ianuarie, pe Facebook că investigaţia Pressone arată cu dovezi clare că Nicolae Ciucă este ”unul dintre doctorii fake ai României, cu...
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că marţi, 18 ianuarie, a avut loc prima întâlnire între comisiile de negociere ale PNL şi ALDE în vederea fuziunii celor două...