Andronescu a gasit la "Spiru" cataloage cu 9.000 de studenti semnate de acelasi profesor

Marti, 21 Iulie 2009, ora 23:14
3449 citiri
Andronescu a gasit la "Spiru" cataloage cu 9.000 de studenti semnate de acelasi profesor

Printre neregulile gasite la Universitatea "Spiru Haret" se numarar si cataloagele, unde sunt inregistrati peste 9.000 de studenti. Totodata, ele sunt semnate de acelasi profesor, lucru pe care ministrul Andronescu spune ca nu l-a mai intalnit in viata ei.

"Nu cred ca este o chestiune intamplatoare, pentru ca, din datele de pana azi, am primit cataloage cum eu, care lucrez in invatamantul superior de o viata, nu am mai vazut - cataloage care au peste 9.000 de studenti, toti pusi la rand, indiferent unde s-au inscris ei, la aceeasi disciplina, cataloage semnate de acelasi profesor.

Eu nu cred ca acest lucru a fost o intamplare, ci a fost o problema dirijata, in asa fel incat sa nu mai stim care si cum. Speram ca restul documentelor, pe care nu le-am vazut inca, la care oamenii nostri nu au avut inca acces, vor aduce clarificarile", a spus Andronescu, la Antena 3.

Ea spune ca reprezentantii "Spiru" nu au parut foarte bucurosi de controlul efectuat de Ministestul Eduacatiei.

"Nu ne-au intampinat cu prietenie, colegii din comisie au asteptat marti trei ore ca sa primeasca documentele pe care le cereau. Sper sa se reglementeze situatia pentru ca suntem perseverenti", a mai spus ministrul PSD.

Andronescu anuntase cu putin timp inainte ca toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile pana la clarificarea situatiei, insa controlul la aceasta institutie de invatamant inainteaza foarte greu, din cauza lipsei de disponibilitate a celor de acolo.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, in ultimii sapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numarul documentelor cerute crescand in fiecare an, de la 5.700 in 2003, la nu mai putin de 56.000 anul acesta. Numarul diplomelor ilegale, estimat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la "Spiru Haret".

Andronescu a precizat, in schimb, ca Universitatea "Spiru Haret" a acordat ilegal 92 de titluri universitare de conferentiar si profesor, prin semnatura rectorului institutiei, desi era necesar avizul Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare.

A.S.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada...
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Povestea de dragoste între Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) pare să se fi încheiat. Dacă în urmă cu mai puțin de două luni fostul lider al PSD vorbea despre...