Andronescu a lasat fara acreditari doua universitati

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 15:31
5066 citiri
Andronescu a lasat fara acreditari doua universitati

Ministrul Ecaterina Andronescu a invitat la dialog reprezentantii celor doua institutii care nu au mai fost incluse in lista de universitati acreditate, "Petre Andrei" din Iasi si Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti.

Ministrul a sustinut ca aceste universitati nu sunt in legalitate. Reprezentantii celor doua institutii acuza insa influente politice privind aceasta decizie.

In ceea ce priveste Universitatea "Petre Andrei", ministrul a declarat, intr-o interventie televizata la Antena 3, ca transferul de la Fundatia "Petre Andrei" la persoana juridica "Universitatea Petre Andrei" nu s-a realizat decat in mod partial, motiv pentru care institutia se afla in ilegalitate.

Cu toate acestea, reprezentantii universitatii au declarat ca au documente care atesta ca situatia universitatii s-a rezolvat si au dat asigurari ca studentii nu vor fi afectati de decizia ministerului, ce ar fi influentata politic.

In ceea ce priveste Universitatea "Spiru Haret", ministrul Ecaterina Andronescu a precizat ca institutia a cerut exculderea sa din Ordonanta de Urgenta privind universitatile acreditate, dand in judecata Ministerul.

"Este o decizie a Curtii de Apel Bucuresti obtinuta in urma faptului ca Universitatea a dat in judecata Ministerul", a declarat Andronescu. Si reprezentantii acestei institutii au negat spusele ministrului.

Problema ar putea fi rezolvata prin intrarea celor doua institutii in legalitate, sustine Andronescu, "intrand cu programele de studiu la ARACIS la evaluare", referindu-se la faptul ca Universitatea Spiru Haret a refuzat aceasta evaluare a Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior in ceea ce priveste unele din formele sale de invatamant la distanta.

Ministrul a declarat recent, pentru "Monitorul de Botosani", ca niciuna din formele de invatamant la distanta ale Universitatii ar fi acreditate.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...