Andronescu a lasat fara acreditari doua universitati

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 15:31
4998 citiri
Andronescu a lasat fara acreditari doua universitati

Ministrul Ecaterina Andronescu a invitat la dialog reprezentantii celor doua institutii care nu au mai fost incluse in lista de universitati acreditate, "Petre Andrei" din Iasi si Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti.

Ministrul a sustinut ca aceste universitati nu sunt in legalitate. Reprezentantii celor doua institutii acuza insa influente politice privind aceasta decizie.

In ceea ce priveste Universitatea "Petre Andrei", ministrul a declarat, intr-o interventie televizata la Antena 3, ca transferul de la Fundatia "Petre Andrei" la persoana juridica "Universitatea Petre Andrei" nu s-a realizat decat in mod partial, motiv pentru care institutia se afla in ilegalitate.

Cu toate acestea, reprezentantii universitatii au declarat ca au documente care atesta ca situatia universitatii s-a rezolvat si au dat asigurari ca studentii nu vor fi afectati de decizia ministerului, ce ar fi influentata politic.

In ceea ce priveste Universitatea "Spiru Haret", ministrul Ecaterina Andronescu a precizat ca institutia a cerut exculderea sa din Ordonanta de Urgenta privind universitatile acreditate, dand in judecata Ministerul.

"Este o decizie a Curtii de Apel Bucuresti obtinuta in urma faptului ca Universitatea a dat in judecata Ministerul", a declarat Andronescu. Si reprezentantii acestei institutii au negat spusele ministrului.

Problema ar putea fi rezolvata prin intrarea celor doua institutii in legalitate, sustine Andronescu, "intrand cu programele de studiu la ARACIS la evaluare", referindu-se la faptul ca Universitatea Spiru Haret a refuzat aceasta evaluare a Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior in ceea ce priveste unele din formele sale de invatamant la distanta.

Ministrul a declarat recent, pentru "Monitorul de Botosani", ca niciuna din formele de invatamant la distanta ale Universitatii ar fi acreditate.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...