Andronescu a plans iar in sedinta Coalitiei, dar nu a impresionat pe nimeni

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 23:42
4395 citiri
Andronescu a plans iar in sedinta Coalitiei, dar nu a impresionat pe nimeni

Sedinta Coalitiei de luni nu a fost lipsita de incidente dramatice. Pusa sa revoce ordinul prin care ministrul ii numeste direct pe sefii de scoli, Ecaterina Andronescu a izbucnit in lacrimi.

"Eu am o cariera in spate. Sunt profesor universitar. Nu pot sa revoc ordinul. (...) Am discutat Legea educatiei cu 1.500 de profesori", a spus ministrul, cu lacrimile siroindu-i pe obraji, au declarat, pentru Gandul, surse din Coalitie.

Aceleasi surse au spus, insa, ca lacrimile ministrului Educatiei nu au mai impresionat pe nimeni, aceasta nefiind nici prima manifestare de acest gen a Ecaterinei Andronescu.

"Bine, dar cu elevii, cu studentii, cu parintii ati discutat? Ca legea asta e a Educatiei, nu a profesorilor", i-a raspuns ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga.

Discutia s-a terminat cu avertismentul premierului catre Andronescu: "Daca un singur director de scoala va fi numit de ministru, veti fi demisa".

Ori retragi ordinul, ori te retrag eu

Nici social-democratii nu au fost atinsi de lacrimile colegei lor de partid. Potrivit unor surse PSD, mai multi vicepresedinti au acuzat-o pe Andronescu de faptul ca a pus PSD intr-o situatie proasta si ca a oferit PD-L cea mai buna ocazie de a ataca PSD.

Astfel, la un moment dat, discutia ar fi ajuns la replici dure de genul: "ori retragi ordinul, ori te retrag eu".

Printre acestia au fost Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Liviu Dragnea. Conform surselor citate, Dragnea i-a atras atentia colegei sale, pe un ton ridicat, ca nu a gestionat bine situatia, argumentand ca, din ordinul respectiv, s-a inteles ca PSD vrea sa-si instaleze in functii oamenii sai.

Un director=60 de voturi

Cum era de asteptat, miza este una politica. Astfel, democrat-liberalii sunt convinsi ca partenerii lor de Coalitie cor sa schimbe sefii din teritoriu pentru ca un singur director de scoala ar putea aduce intre 50 si 60 de voturi.

"La 3.500 de directori, inseamna 200.000 de voturi", a explicat, pentru susrsa citata, un vicepresedinte PD-L.

Insa nu doar directorii de scoli sunt vizati. Liderul PSD Marian Vanghelie s-a aratat foarte suparat ca ministrul Transporturilor Radu Berceanu l-a demis in iunie pe Sorinel Ciobanu de la conducerea Aeroportului Henri Coanda si a cerut ca tot un pesedist sa fie pus in aceasta functie.

"Eu vreau sa se transeze problema aici! Nu sunt papagalul lui Berceanu sa astept pe la usi, la minister", a spus Vanghelie.

Insa, cum, Berceanu nu era prezent, problema a fost din nou amanata.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...