Andronescu: Daca USH nu intra in legalitate intra in lichidare

Sambata, 08 August 2009, ora 16:15
1557 citiri
Andronescu: Daca USH nu intra in legalitate intra in lichidare

In cazul in care Universitatea "Spiru Haret" nu va intra in legalitate, Ministerul Educatiei va declansa procedurile de intrare in lcihidare pentru aceasta institutie, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei a anuntat sambata un program de masuri de 20 de puncte privind universitatea si precizat ca forma de invatamant la distanta la aceasta institutie va fi desfiintata.

O alta propunere prevede desfiintarea centrelor universitare ale USH din strainatate.

Desfiintarea centrelor de invatamant la distanta se impune in conditiile in care studentii de la aceasta forma de invatamant au absolvit facultatea fara sa se intalneasca macar o singura data cu profesorul, sustine ministrul. Se impune obligativitatea unor intalniri cu profesorul in timpul anului universitar, a declarat Ecaterina Andronescu.

Printre masurile propuse de ministru in baza raportului de evaluare facut de inspectorii Ministerului Educatiei la Universitatea "Spiru Haret" se afla si intrarea in legalitate a institutiei privind organizarea studiilor de Drept cu o perioada de trei ani.

Mai precis, universitatea va fi obligata sa organizeze studii de Drept cu 240 de credite transferabile, fata de 180 cum organiza pana acum.

"Studentii care au absolvit Dreptul si au doar 180 de credite transferabile vor fi obligati sa isi completeze studiile si sa obtina 240 de credite", a anuntat ministrul.

Mai mult, profesorilor universitari care au primit titlul de conferentiar la aceasta Universitate fara aprobarea Miniserului Educatiei li se vor invalida aceste titluri, a adaugat ministrul, cu referire la lista de profesori conferentiari cu titluri ilegale publicata anterior de catre Minister.

Printre cei care au obtinut ilegal titlul de profesor universitar se numara si Dan-Radu Rusanu, senator PNL, Jenica Dragan, fost sef al Directiei arme, explozivi si substante chimice din IGP, precum si Aurelian A. Bondrea, fiul rectorului de la Universitatea "Spiru Haret".

Propunerile ministrului prevad si intrarea imediata a Universitatii in proces de evaluare al calitatii invatamantului.

"Procesul de evaluare al universitatii de catre ARACIS va fi probabil urmat de un alt pachet de masuri", a precizat Ecaterina Andronescu.

(L.S.)

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...