Andronescu: Directorii de scoli nu vor fi afectati de ordonanta - Adomnitei contrazice

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 19:54
2654 citiri
Andronescu: Directorii de scoli nu vor fi afectati de ordonanta - Adomnitei contrazice
Foto: agenda.ro

Directorii unitatilor scolare nu vor fi afectati de ordonanta de urgenta a Guvernului privind structurile deconcentrate, aceasta facand referire doar la inspectorii scolari.

Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, in urma intalnirii cu membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Andronescu a spus ca nu si-a propus sa inlocuiasca un anumit numar de inspectori prin aceasta ordonanta, ci este interesata de performanta.

Declaratiile sale vin dupa ce primvicepresedintele PNL Ludovic Orban a acuzat-o de "minciuna sfruntata", explicand ca toti inspectorii scolari si directorii din invatamant vor fi afectati de ordonanta deconcentratelor.

Adomnitei anunta 9.000 de demiteri in scoli

In schimb, fostul ministru al Educatiei Cristian Adomnitei a anuntat, vineri, la Iasi, ca 9.000 de directori de scoli vor fi rasi din functii, potrivit Ordonantei de Urgenta 37/2009.

Deputatul iesean a explicat ca la alineatul 2 al articolului II din OUG 37/2009 se precizeaza clar ca inceteaza de drept, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, contractele de management educational incheiate in temeiul legii 128/1997, privind Statutul personalului didactic.

"Indiferent daca vorbim de o scoala din satul iesean Cioca Boca sau de un liceu din Capitala, ambii directori vor fi afectati de aceasta ordonanta. Practic, 9.000 de directori vor fi rasi din functii in urmatoarele 15 zile. Legea contrazice ceea ce spune doamna ministru Andronescu cu referire la faptul ca ordonanta nu afecteaza directorii de scoli. Acest act arata nepasarea, nesimtirea si ignoranta actualului Guvern fata de educatie", a declarat, in conferinta de presa, fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, citat de NewsIn.

Adomnitei a mai spus ca actul incalca si Pactul pentru Educatie, semnat si de cei doi presedinti ai partidelor aflate la guvernare, document unde, la capitolul obiective, se precizeaza ca semnatarii garanteaza "depolitizarea si profesionalizarea managementului institutiilor de educatie si cercetare".

Citește și:
Încă un gigant din tehnologie e lovit de criză. Dă afară 6.000 de angajați
Încă un gigant din tehnologie e lovit de criză. Dă afară 6.000 de angajați
Companiile din tehnologie anunță rând pe rând reduceri masive de personal. De această dată a venit rândul olandezilor de la Philips să vorbească despre concedieri în rândul...
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 2 februarie, că a agreat cu omologul azer, Ilham Aliyev, dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, comerţ, transporturi,...