Andronescu il da in judecata pe Funeriu, daca acesta nu-si cere scuze

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 17:00
4652 citiri
Andronescu il da in judecata pe Funeriu, daca acesta nu-si cere scuze

Ecaterina Andronescu intentionaeaza sa-l dea in judecata pe Daniel Funeriu, daca acesta nu isi va cere scuze public pentru afirmatiile potrivit carora fostul ministru social-democrat ar sustine "fabricile de diplome".

"Eu cred ca domnul Funeriu fie accepta solutia sa prezinte public scuze pentru aceste acuzatii, fie o sa ma adresez justitiei, pentru ca eu consider ca este o calomnie pe care nu o merit (...) Mi se pare ca este absolut jignitor la adresa mea, am o cariera pe care am facut-o exclusive in unversitate, am muncit corect si cinstit in tot acesti ani si mi se pare ca nu pot sa accept, indiferent cine, sa ma acuze ca am incurajat fabricile de diplome", a declarat Andronescu, pentru B1.

Fostul ministru al Educatiei a mai precizat ca poate sa dovedeasca oricand contrariul celor spuse de Daniel Funeriu, care a acuzat-o ca a sprijinit "fabricile de diplome" pentru a avea bani pentru partid.

"Pot sa dovedesc contrariul acestor acuzatii si mai ales sa se spuna ca am incurajat banii de diploma ca sa duc bani la partid. Niciodata n-am dus dus niciun leu la partid, nici macar din contributia mea personala pentru ca nu am fost un om care a dezvoltat afaceri in piata publica (...)

Eu cred ca am fost singurul ministru din perioada ultimilor 20 si ceva de ani care, pe mandatele mele, chiar am dus o batalie impotriva fabricilor de diploma, si va rog sa verificati dumneavoasta. In anii 2002-2003, au fost desfiintate 37 de asa-zise universitati care in realitate nu indeplineau standardele unei comunitati academice si prin hotarari de Guvern, acestea au fost desfiintate", a spus Andronescu.

Scoli postliceale fara diploma de Bacalaureat

Ecaterina Andronescu sustine ca Ministerul Educatiei ar trebui sa creeze scoli postliceale unde elevii care nu au promovat Bacalaureatul sa aiba acces doar pe baza diplomei de absolvire.

"Ministerul trebuie sa infiinteze clase de scoli postliceale, unde pot sa intre cu diploma de absolvire, fara diploma de Bacalaureat, iar aceste scoli postliceale trebuie sa fie racordate la nevoile imediate rezultate din piata muncii", a spus Andronescu.

In aceeasi idee, fostul ministru al Educatiei a mai propus recent ca absolventii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat sa poata fi inscrisi la facultate si sa urmeze un an pregatitor, care sa fie echivalat cu anul I de facultate, dupa ce isi iau examenul de Bacalaureat.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...