Andronescu: Studiile neacreditate sunt legale

Joi, 13 August 2009, ora 11:19
5683 citiri
Andronescu: Studiile neacreditate sunt legale
Foto: iasiinfo.ro

Chiar daca incalca Legea Calitatii Educatiei, studiile neacreditate sau neevaluate sunt legale, pentru ca specializarile au autorizatie provizorie de functionare.

Astfel, studentii care au urmat studiile la zecile de universitati care fie au programe neacreditate, desi au absolvit trei generatii de cursanti, fie nu s-au supus evaluarii periodice o data la cinci ani, asa cum prevede legea, nu trebuie sa-si mai faca griji, sustin reprezentantii Ministerului Educatiei citati de Adevarul.

"Nu pot sa cred ca m-am inscris la o specializare neacreditata! Urmez Jurnalismul la ID, la Universitatea din Bucuresti. Am aflat din presa ca urmez studii nelegale. Trebuie sa ma mut in alta parte?", s-a plans Elena, studenta in anul al II-lea.

Directorului pentru acreditare din cadrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS), Alexandru Popovici, spune insa ca studentii nu au de ce sa-si faca probleme pentru ca studiile le vor fi recunoscute.

"Am atentionat universitatile sa-si acrediteze si sa-si evalueze specializarile. Daca nu vor face asta, specializarile in neregula vor fi lichidate. Lichidarea nu va fi insa brusca, toti studentii isi vor finaliza studiile, iar diplomele le vor fi recunoscute", a explicat Popovici, pentru publicatia citata.

Si absolventii "Spiru Haret" pot sta linistiti, chiar daca facultatea figureaza pe lista neagra intocmita de ARACIS cu 31 de specializari neautorizate.

"Diplomele absolventilor de studii neacreditate nu sunt ilegale. Specializarile sunt legale, pentru ca ele au fost autorizate", a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Exista, insa, si specializari care nu au fost acreditate ale unor universitati particulare, care "sunt in afara legii iar studiile absolventilor sunt ca si inexistente", a completat Popovici.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#specializari univerisitati neacreditate legale, #lista ARACIS specializari neacreditate, #Alexandru Popovici, #Ecaterina Andronescu, #Spiru Haret , #stiri Ecaterina Andronescu