Andronescu: Studiile neacreditate sunt legale

Joi, 13 August 2009, ora 11:19
5683 citiri
Andronescu: Studiile neacreditate sunt legale
Foto: iasiinfo.ro

Chiar daca incalca Legea Calitatii Educatiei, studiile neacreditate sau neevaluate sunt legale, pentru ca specializarile au autorizatie provizorie de functionare.

Astfel, studentii care au urmat studiile la zecile de universitati care fie au programe neacreditate, desi au absolvit trei generatii de cursanti, fie nu s-au supus evaluarii periodice o data la cinci ani, asa cum prevede legea, nu trebuie sa-si mai faca griji, sustin reprezentantii Ministerului Educatiei citati de Adevarul.

"Nu pot sa cred ca m-am inscris la o specializare neacreditata! Urmez Jurnalismul la ID, la Universitatea din Bucuresti. Am aflat din presa ca urmez studii nelegale. Trebuie sa ma mut in alta parte?", s-a plans Elena, studenta in anul al II-lea.

Directorului pentru acreditare din cadrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS), Alexandru Popovici, spune insa ca studentii nu au de ce sa-si faca probleme pentru ca studiile le vor fi recunoscute.

"Am atentionat universitatile sa-si acrediteze si sa-si evalueze specializarile. Daca nu vor face asta, specializarile in neregula vor fi lichidate. Lichidarea nu va fi insa brusca, toti studentii isi vor finaliza studiile, iar diplomele le vor fi recunoscute", a explicat Popovici, pentru publicatia citata.

Si absolventii "Spiru Haret" pot sta linistiti, chiar daca facultatea figureaza pe lista neagra intocmita de ARACIS cu 31 de specializari neautorizate.

"Diplomele absolventilor de studii neacreditate nu sunt ilegale. Specializarile sunt legale, pentru ca ele au fost autorizate", a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Exista, insa, si specializari care nu au fost acreditate ale unor universitati particulare, care "sunt in afara legii iar studiile absolventilor sunt ca si inexistente", a completat Popovici.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...