Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ecaterina Andronescu: Banii pentru reparatiile din scoli au fost dati pe criterii politice

Duminica, 24 August 2008, ora 19:24
1433 citiri
Ecaterina Andronescu: Banii pentru reparatiile din scoli au fost dati pe criterii politice

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, acuza actualul Guvern ca a dat primarilor bani pentru reabilitarea scolilor pe criterii politice si ii cere lui Cristian Adomnitei sa explice public modul in care Guvernul a acordat aceste fonduri.

In plus, in opinia vicepresedintelui PSD scolile sunt total nepregatite pentru inceputul de an scolar, informeaza Realitatea TV.

Acuzatiile Ecaterinei Andronescu vin pe fondul reactiilor de saptamana trecuta ale ministrului Educatiei care a spus ca nu cunoaste situatia scolilor ce au nevoie de reparatii si care este bugetul alocat acestora.

Pana in prezent, numai 58% dintre scolile din tara au primit autorizatii sanitare, in ciuda finantarii masive, de peste 1,1 miliarde de euro, acordate anul trecut de Guvern.

Potrivit cifrelor oferite de Ministerul Educatiei, in acel moment in aproximativ 17.000 de scoli inca se mai foloseau sobele pentru incalzire, in timp ce doar sase mii de unitati de invatamant au fost dotate cu centrale termice.

Peste 70 la suta dintre unitatile de invatamant din tara aveau grupuri sanitare amenajate in curtea scolilor. De asemenea, 47 la suta dintre scoli foloseau apa din fantana, doar 40 la suta dintre scoli erau racordate la reteaua de apa, iar 13 la suta nu aveau nicio sursa de apa.

Tot in anul scolar trecut, 10.000 de unitati de invatamant functionau fara autorizatie.

Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va trebui să...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#Ecaterina Andronescu, #bani, #reabilitare scoli, #cristian adomnitei , #stiri Ecaterina Andronescu