Editorial: Scuipati-l in ochi!

Marti, 11 August 2009, ora 08:09
3257 citiri
Editorial: Scuipati-l in ochi!

... in cel sanatos, hahaia feciorul Bubu, sau cum l-o fi chemand pe unul dintre soferii veniti la sedinta pesedista aducand un dos pretios la sezatoarea de infierare.

Tipuritura a starnit alt hahait, vecin de parc auto. Am trecut pe langa dansii pas-pas, sa nu le tulbur nirvana, dar apoi mi-a venit un gand (mai bine mai tarziu, decat niciodata, a tasnit din fiorul ardelean) si am cerut un foc. Pana se termina sedinta si-l pandesc eu pe omul meu, sa-l trag la o cafea de limba, merge o sueta cu soferii.

"Am vazut ca le baga Base pe foc, or sa-i traga pielea-n bat, huh?" "Or sa-l scuipe-n ochi, ma jur", a glasuit ragusit feciorul Bubu, sau cum l-o fi chemand, dupa care mi-a intins bricheta.

Era asa cum ma gandisem. N-auzeam pentru prima oara ironii la adresa cautaturii lui Traian Basescu - pesedistii au preluat marlania cu "matrozul chior" de la Vadim, am aflat ca-i mai spun si "ochi de soim". A te rade, insa, de o presupusa infirmitate, mi se pare josnic chiar si pentru soferii marimilor lor, venite la sedinta ca sa spurce ideile lui Mircea Miclea despre educatie.

Ca zilele astea se joaca sceneta instructiei nationale. Nervosi ca le-au tras partenerii presul de sub picioare avansand ideea asumarii raspunderii pe toate proiectele nasite de la preluarea mandatului, pe care n-au avut os sa le trimita la parlament, social-democratii s-au gandit sa nu se lase sedusi si abandonati.

Tipa Mircea Geoana si ai lui ca Traian Basescu se foloseste de jalea in materie de scoala pentru a-si spoi voturile, ca vehicul pentru al doilea mandat. Ei, na, pai noi credeam ca moare de dragul lui domnu Trandafir!

Dar nu asta conteaza. Politica nu e un menuet, iar la razboi vine fiecare cu ce-are-n bagajul emotional. Presedintele a fost mai iute de picior, si are avantajul comisiei lui Miclea, care a strans niste idei asumate, prin iscalitura, de toata tagma politica.

Dar daca il acuzi ca baga mare doar din drag de Cotroceni, matale, draga domnule grup de presiune care n-o lasi pe Ecaterina sa desavarseasa prin lege ideile promovate Basel, nu cumva faci acelasi lucru?

Care-i izvorul de unde curge opozitia crancena la tentativa de reforma structurala, daca nu foamea de acelasi vot? De ce n-a fost PSD mai rapid cu o lungime de bazin? Sau de ce nu a prezentat propriul pachet de legi inainte sa-i faca cealalta jumatate de guvern in ciuda?

Daca ar fi avut o echipa de imagine isteata, cu bataie lunga, Mircea Geoana ar fi fost eroul unei premiere pe scena politica. Ar fi laudat pachetul de legi, ar fi jucat pe cartea intelepciunii, care pune mai presus interesele elevului decat pe cele ale insectarului din partid, iar electoratul ar fi fost atent. Ar fi observat romanul ca presedintele PSD nu reduce totul la interesul electoral, si i-ar fi ramas in minte, cu plus, indemnul sau la constructie, nu la demolare.

Obsesia puterii este insa atat de bolnava, incat in loc sa-si apropie electoratul, politicienii si-i indeparteaza, fara ca macar sa simta.

Daca ar sti cata nevoie avem sa-i vedem strangandu-si mana, sa nu ne confirme banuiala ca sunt doar niste magari cu ceasuri scumpe, poate ca si-ar sacrifice o zi pe saptamana pentru a ne spune ca din pace izvoraste increderea. Ca deocamdata, avem atata deznadejde...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#legile educatiei Ecaterina Andronescu, #Mircea Geoana Cotroceni , #stiri Ecaterina Andronescu
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Basescu a construit 0,0001 km de autostrada in 6,3 ani ca, sef la Transporturi!!!
Poza gelu
gelu
rank 1
Berceanu, Videanu, Basescu, Blaga, Udrea, Flutur, Stolojan, Frunzaverde, Sulfina Barbu..!!!