Ziare.com

Indexarile salariale prevazute pentru 2009 vor fi taiate la rectificarea bugetara

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 17:42

   

Indexarile salariale prevazute pentru 2009 vor fi taiate la rectificarea bugetara
Proiectul de ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetara, ce urmeaza a fi dezbatut sambata in sedinta de Guvern, prevede reducerea cheltuielilor de la toate ministerele, prin eliminarea indexarilor salariale prevazute pentru anul 2009, au declarat surse guvernamentale.

"Bugetele alocate ministerelor pentru indexarile salariale prevazute pentru acest an vor fi taiate prin aceasta rectificare bugetara, iar celelalte ministere trebuie sa prezinte Ministerului Finantelor in termen de 15 zile solutii privind cresterea veniturilor prin reducerea numarului de angajati sau alte diminuari de cheltuieli.

In termen de 25 de zile, Executivul va face o centralizare a sumelor colectate si va decide daca sunt bani pentru eventualele majorari salariale", au precizat reprezentantii guvernului, pentru NewsIn.

Sursele citate au adaudat ca in luna mai guvernul ar putea decide, totusi, majorarea salariului minim pe economie, "intrucat aceasta masura nu ar necesita cheltuieli foarte mari de la buget".

"Alte doua variante pe care le avem in vedere, in cazul in care vom strange bani din reducerea cheltuielilor ministerelor, vizeaza majorarea salariilor mai mici de 1.000 lei sau cresterea salariilor de pana la 1.700 de lei cu 2,3 procente, urmata de o noua crestere in toamna, in functie de evolutia economica", au mai spus sursele guvernamentale.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri ca salariile cadrelor didactice nu vor mai creste in 2009 nici cu cele 5 procente prevazute din aprilie, din cauza restructurarii bugetare care va diminua bugetul Educatiei cu cel putin 811,9 milioane de lei, suma mentionata fiind doar cea destinata salariilor.

Reprezentantii guvernului au precizat ca reducerea bugetului Educatiei prevazuta la aceasta rectificare vizeaza doar majorarile salariale din invatamantul preuniversitar, prevazute in bugetul de stat pe anul 2009 adoptat de Parlament in luna februarie.

Sursa: rNews

Articol citit de 780 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BOC si uniformizarea proletara a salariilor.Democratia lui peste Basescu

Boc a stabilit: uniformizarea proletara a salariilor.
Indexeaza pensiile si le scuteste de impozitare pana la 1500.Au voie pensionarii pana la 1700 ron sa lucreze. Atunci cei cu 2000 ron pe luna sunt blocati in mascarada salariala a lui Boc.De 6 luni este tot de ce a vorbit guvernul acesta cum sa taie salariile evident la cei cu salrii mici. Ca cei cu pensii mari le tot cresc pensiile Cei cu salarii de baza mari raman la fel.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor