Lista profesorilor de la "Spiru Haret" care au obtinut ilegal gradul universitar

Joi, 23 Iulie 2009, ora 23:31
21249 citiri
Lista profesorilor de la "Spiru Haret" care au obtinut ilegal gradul universitar

Corpul de Control al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) a intocmit lista cadrelor didactice de la Universitatea "Spiru Haret", anul universitar 2008-2009, lista ce include si cei 92 de conferentiari si profesori despre care Ecaterina Andronescu spune ca au primit ilegal aceste titluri.

Printre cei care au obtinut ilegal titlul de profesor universitar se numara si Dan-Radu Rusanu, senator PNL, Jenica Dragan, fost sef al Directiei arme, explozivi si substante chimice din IGP, precum si Aurelian A. Bondrea, fiul rectorului de la Universitatea "Spiru Haret".

Andronescu a precizat, pe 21 iulie, ca Universitatea "Spiru Haret" a acordat ilegal 92 de titluri universitare de conferentiar si profesor, prin semnatura rectorului institutiei, desi era necesar avizul Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare.

Pe lista cadrelor didactice cu norma de baza la "Spiru Haret" in anul universitar 2008-2009 figureaza, printre altii, poetul Adrian Paunescu, fost senator PSD, Gheorghe Onisoru, fost presedinte al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Constantin Buchet - membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sau Gheorghe Uglean - fost presedinte al Curtii Supreme de Justitie.

Totodata, activeaza in cadrul Universitatii Ioan Gaf-Deac - membru PNG si consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Ion Dodu Balan - critic si istoric literar, Tudorel Butoi - fost sef al Laboratorului poligraf din Politia Capitalei, Lazar Carjan - fost sef al Directiei Pasapoarte din IGP. Acestora le-a fost acordat gradul didactic prin ordin al Ministerului Educatiei, potrivit autoritatilor.

Acordarea titlurilor universitare nu este insa singura problema constatata de minister la "Spiru Haret". Controlul efectuat la universitate are ca scop si clarificarea situatiei diplomelor de licenta, multe dintre acestea fiind eliberate pentru forme de invatamant neautorizate sau neacreditate.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, in ultimii sapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numarul documentelor cerute crescand in fiecare an, de la 5.700 in 2003, la nu mai putin de 56.000 anul acesta. Numarul diplomelor ilegale, estimat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la "Spiru Haret".

Toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile pana la clarificarea situatiei, insa controlul la aceasta institutie de invatamant inainteaza foarte greu, din cauza lipsei de disponibilitate a celor de acolo, a declarat, marti, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania. Institutia a fost infiintata in anul 1991 si a dobandit primele acreditari pentru invatamant la zi in 2002. Pana in prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolventi.

Vezi lista integrala in format PDF imediat sub poza

Citeste si:
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
PSD stabileşte miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va prelua portofoliul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...