Lista profesorilor de la "Spiru Haret" care au obtinut ilegal gradul universitar

Joi, 23 Iulie 2009, ora 23:31
20844 citiri
Lista profesorilor de la "Spiru Haret" care au obtinut ilegal gradul universitar

Corpul de Control al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) a intocmit lista cadrelor didactice de la Universitatea "Spiru Haret", anul universitar 2008-2009, lista ce include si cei 92 de conferentiari si profesori despre care Ecaterina Andronescu spune ca au primit ilegal aceste titluri.

Printre cei care au obtinut ilegal titlul de profesor universitar se numara si Dan-Radu Rusanu, senator PNL, Jenica Dragan, fost sef al Directiei arme, explozivi si substante chimice din IGP, precum si Aurelian A. Bondrea, fiul rectorului de la Universitatea "Spiru Haret".

Andronescu a precizat, pe 21 iulie, ca Universitatea "Spiru Haret" a acordat ilegal 92 de titluri universitare de conferentiar si profesor, prin semnatura rectorului institutiei, desi era necesar avizul Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare.

Pe lista cadrelor didactice cu norma de baza la "Spiru Haret" in anul universitar 2008-2009 figureaza, printre altii, poetul Adrian Paunescu, fost senator PSD, Gheorghe Onisoru, fost presedinte al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Constantin Buchet - membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sau Gheorghe Uglean - fost presedinte al Curtii Supreme de Justitie.

Totodata, activeaza in cadrul Universitatii Ioan Gaf-Deac - membru PNG si consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Ion Dodu Balan - critic si istoric literar, Tudorel Butoi - fost sef al Laboratorului poligraf din Politia Capitalei, Lazar Carjan - fost sef al Directiei Pasapoarte din IGP. Acestora le-a fost acordat gradul didactic prin ordin al Ministerului Educatiei, potrivit autoritatilor.

Acordarea titlurilor universitare nu este insa singura problema constatata de minister la "Spiru Haret". Controlul efectuat la universitate are ca scop si clarificarea situatiei diplomelor de licenta, multe dintre acestea fiind eliberate pentru forme de invatamant neautorizate sau neacreditate.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, in ultimii sapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numarul documentelor cerute crescand in fiecare an, de la 5.700 in 2003, la nu mai putin de 56.000 anul acesta. Numarul diplomelor ilegale, estimat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la "Spiru Haret".

Toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile pana la clarificarea situatiei, insa controlul la aceasta institutie de invatamant inainteaza foarte greu, din cauza lipsei de disponibilitate a celor de acolo, a declarat, marti, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania. Institutia a fost infiintata in anul 1991 si a dobandit primele acreditari pentru invatamant la zi in 2002. Pana in prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolventi.

Vezi lista integrala in format PDF imediat sub poza

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada...
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Povestea de dragoste între Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) pare să se fi încheiat. Dacă în urmă cu mai puțin de două luni fostul lider al PSD vorbea despre...