Ziare.com

Lista profesorilor de la "Spiru Haret" care au obtinut ilegal gradul universitar

Joi, 23 Iulie 2009, ora 23:31

   

Lista profesorilor de la "Spiru Haret" care au obtinut ilegal gradul universitar
Corpul de Control al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) a intocmit lista cadrelor didactice de la Universitatea "Spiru Haret", anul universitar 2008-2009, lista ce include si cei 92 de conferentiari si profesori despre care Ecaterina Andronescu spune ca au primit ilegal aceste titluri.

Printre cei care au obtinut ilegal titlul de profesor universitar se numara si Dan-Radu Rusanu, senator PNL, Jenica Dragan, fost sef al Directiei arme, explozivi si substante chimice din IGP, precum si Aurelian A. Bondrea, fiul rectorului de la Universitatea "Spiru Haret".

Andronescu a precizat, pe 21 iulie, ca Universitatea "Spiru Haret" a acordat ilegal 92 de titluri universitare de conferentiar si profesor, prin semnatura rectorului institutiei, desi era necesar avizul Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare.

Pe lista cadrelor didactice cu norma de baza la "Spiru Haret" in anul universitar 2008-2009 figureaza, printre altii, poetul Adrian Paunescu, fost senator PSD, Gheorghe Onisoru, fost presedinte al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Constantin Buchet - membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sau Gheorghe Uglean - fost presedinte al Curtii Supreme de Justitie.

Totodata, activeaza in cadrul Universitatii Ioan Gaf-Deac - membru PNG si consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Ion Dodu Balan - critic si istoric literar, Tudorel Butoi - fost sef al Laboratorului poligraf din Politia Capitalei, Lazar Carjan - fost sef al Directiei Pasapoarte din IGP. Acestora le-a fost acordat gradul didactic prin ordin al Ministerului Educatiei, potrivit autoritatilor.

Acordarea titlurilor universitare nu este insa singura problema constatata de minister la "Spiru Haret". Controlul efectuat la universitate are ca scop si clarificarea situatiei diplomelor de licenta, multe dintre acestea fiind eliberate pentru forme de invatamant neautorizate sau neacreditate.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, in ultimii sapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numarul documentelor cerute crescand in fiecare an, de la 5.700 in 2003, la nu mai putin de 56.000 anul acesta. Numarul diplomelor ilegale, estimat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la "Spiru Haret".

Toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile pana la clarificarea situatiei, insa controlul la aceasta institutie de invatamant inainteaza foarte greu, din cauza lipsei de disponibilitate a celor de acolo, a declarat, marti, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania. Institutia a fost infiintata in anul 1991 si a dobandit primele acreditari pentru invatamant la zi in 2002. Pana in prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolventi.

Vezi lista integrala in format PDF imediat sub poza
Sursa: rNews

Articol citit de 20066 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toata primaria din Cluj

Toate sunt de notorietate publica, ultimul palmash era la curent de marshaviile de tot sistemul de studii superioare din RO.
Toata primaria din Cluj, condusa de preacinsitul BOC are diplome luate asa de-a moka. Toata militzienimea si
securitatea din Cluj la fel.
Acum 4 ani i-am atras la Boc atentia sa faca ordine in aceasta facultate deoarece face sistemul de invatzamant romanesc de ras prin scaderea cotatziilor internationale ale facultatzilor precum univ. Babes-Bolyai.

L-a durut in patina.

 

Votati pentru ridicarea imunitatii parlamentare a lui Adrian Nastase!

http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/semneaza_pentru_ridicarea_imunitatii_parlamentare_a_lui_adrian_nastase-p36483052.html?msg_ok=1

 

Univ Spiru Haret= MIT din Romania

Univ Spiru Haret este una din cele faimoase din lume...Profesori de renume mondial gen Aurica Bondrea si Bonbonel pregatesc asiduu aici materia cenusie de miine, minti stralucite care vor reusi sa-si intreaca profesorii in delapidari, hotii, crime si imbogatiri rapide prin frauda...Diplomele obtinute de multe generatii stralucite de absolventi sunt o dovada vie a unei tari avansate din UE, in care practic intreaga populatie nu numai ca este alfabetizata dar poseda un IQ atit de ridicat incit ai crede ca aerul si hrana consumate de populatie le dezvolta precoce creierul si inteligenta in special. Practic este de asteptat ca univ MIT si Harvard sa ceara insistent schimb de experienta cu stralucitii profesori ai USH si sa propuna un schimb anual de studenti astfel incit studentul american sa-si dezvolte mai bine inteligenta in Romania prin urmarea cursurilor USH...De la infiintare si pina in prezent, USH a reusit sa se defineasca ca o scoala de top, ea situindu-se anul acesta in primele 3 univ de renume din lume. Absolventii de la USH sunt vinati de cele mai mari concerne internationale inca inainte de terminarea universitatii, avind oferte de zeci si chiar milioane de euro pe luna...Fondatorului USH i se va ridica o statuie in cele mai mari orase ale lumii, acesta fiind savantul multi-disciplinar Aurica Bondrea. Romania prin absolventii sai de la USH a facut un salt tehnologic spectaculos, depasind ca inventivitate Japonia...Practic majoritatea absloventilor si studentilor de la USH sunt telepati, adica pot frecventa cursurile telepatic, la fel si examenele, nefiind nevoie de teleportare. Ei poarta continuu un dialog telepatic cu profesorul si lafel sustin si examenele...Notele sunt pe masura, intrucit acesti studenti deveniti absolventi eminenti sunt de asemenea mari vizionari, ei stiind practic ce au de facut mai departe fara a avea nevoie de stagiatura. Asa incit ocupa imediat functii de conducere ducind firmele romanesti si straine pe o linie ascendenta de profit rapid. Meetodele sunt secrete fiind predate de dl. prof Bonbonel-Zambaccian, dar ce conteaza atit timp cit astfel de firme prospera, gen Petrom-Kazahstan,IOR, Griro,Vinalcool, RomTelecom, Sidex, Navrom, etc. Desigur au fost si usoare accidente, gen Bancorex, Dacia Felix, dar acestea sunt cazuri izolate nesimnificative. Romania devine treptat una din marile puteri mondiale prin inteligenta mintilor luminate din politica si absolventilor USH...

Basescu si clica coruptiei la varf

Rahatii si Basescu are tupeul sa spuna ca este este o lupta impotriva sistemului de invatamant privat. Toti securisti comunisti au devenit profesori univ peste noapte.Intr-un an au devenit universitari! Culmea ca acum vor si salarii pe grile de securisti informatori.Nu vorbeste nimic de discreditarea invatamantului romanesc prin aceste S. Haret. Nu sufla o vorba.Sa ne spuna el de ce mai vrea sa fie 5 ani presedinte.Sa ne spuna pe puncte ca la gradinita ca noi nu mai intelegem. Apropo: S. Haret deferit Procuraturi si retragerea titlurilor universitare fantoma!

basescu este CANCERUL tarii

cand o aparea flota vanduta, cand or aparea toate vagoanele de tren si locomotivele vandute la fier vechi, de catre betivul de basescu, atunci sa ceri ma animalule capul lui nastase. pana cand putoarea de ioana basescu nu face dovada celor 800000 euro, cat a costat apartamentul luat de la popoviciu,mai bine vedeti-va de treaba. ne-am saturat sa aveti o idee fixa cu nastase atata timp cat viermele de basescu a furat ca-n codru cat a fost primar. de ce putoaarea de elena basescu lua bani de la luxten fara sa se duca macar 1 ora/zi la birou?. si sa vezi nenorocitul ce a facut cat a fost ministrul transporturilor

in invatamantul superior...

gradele didactice de preparator, asistent universitar, lector/sef lucrari (la medicina) sunt acordate de institutia respectiva pe baza de dosar si concurs +/- proba didactica.
Pentru conferentiari si profesori, in baza dosarului de activitate stiintifica (lucrari publicate, participare la congrese, granturi etc), Consiliul National de Atestare a Titlurilor Universitare da sau nu avizul.
La USH, un numar insemnat dintre cadrele didactice de rang superior (confi, profi) au obtinut titlul ca asa a vrut Bondrea...
De remarcat ca unii din lista au obtinut titlul de conf prin ordin al Ministerului educatiei, iar mai apoi s-au facut profesori direct la USH... Era mai usor.
Probabil ca era necesar un numar mare de profesori, pentru ca doar asa USH putea obtine titlul institutie organizatoare de doctorat/masterat...
Deh! alti bani, alta distractie...
P.S. In universitatile de stat, altii m.or asistenti...

 

Votati pentru ridicarea imunitatii parlamentare a lui Adrian Nastase!

Votati pentru ridicarea imunitatii parlamentare a lui Adrian Nastase!

http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/semneaza_pentru_ridicarea_imunitatii_parlamentare_a_lui_adrian_nastase-p36483052.html?msg_ok=1

***!!

dute ba in matta!!!

Experiente din trecutul recent

In epoca de aur, promovarea cadrelor in inv.superior s-a afacut in proportie naucitoare pe baza de dosar de partid. Impostori periculosi si temuti au fost ridicati in rang de catre batranii profesori autentici, dar speriati si resemnati. S-a schimbat o garda valoroasa cu alta de ciumetzi, acestia avand grija sa promoveze langa ei tot niste nulitati. Cei valorosi cu adevarat au fost extrem de putini si siliti a lucra la lucrarile sefilor impostori. Nu mai cunosc fenomenul dupa ' 89, dar acei cabotini batrani dicteaza acum soarta invatamantului.

LOL

Asta e una dintre "bubele" de la Spiru. Cu asa ceva nu am cum sa fiu de acord. Asa cum am mai spus, sunt unul dintre absolventii respectivei Universitati. Intamplator, (cica) dl. Bondrea Jr. ne era decan. Ba chiar am avut si cursuri cu el, am avut si examene. Cursurile au fost OK, examenele "la Bodrea" erau dintre cele mai crunte. Insa:
- cursurile au fost OK pentru ca el nu prea trecea pe acolo. Cursurile erau tinute de doi asistenti DE NOTA 10. Tineri, insa "doxa". Unul dintre ei era mai mic in varsta decat mine. Insa - frate - am avut de invatat de la el.
- examenele (si aici ii rog sa citeasca pe cei care fac "misto" de diploma mea) erau de groaza. Frate nici nu aveam voie sa ma intorc in banca. Nici sa stranut. Era groaza. Chair ziceau asistentii: "bai daca intra Bondrea si va vede copiind, am zburat si noi si voi". Iar (imi aduc bine aminte) la unul dintre examene am scris 6 pagini A4. Era examen la o disciplina economica, nu la literatura. 6 pagini! Si nici nu am luat nota maxima...
O alta amintire amuzanta, legata de rigoarea de la examene. Nu voi uita niciodata proful de Geografie. Bai nene, la examen, ne-a pus sa ne ducem bagajele in fata clasei. Apoi a venit si ne-a controlat (aproape perchezitionat) de fituici etc.
Chit ca sunt un pic offtopic, mai spun una: am avut (multi) colegi care au fost dati afara din examene pentru copiere. La multe materii. Nu prea era de joaca.
Insa, pentru a reveni la dl. Bondrea Jr. ... si-a "tras" titlu academic, insa din fericire statea in banca lui...

 

CARAGHIOSULE

Pe cine crezi tu ca prostesti cu limbajul acesta de mahala, de nivelul tau intelectual! "Bai frate" si cum te mai exprimi ti in comentariu, ca imi este greu sa retin ineptiile tale.
Ai reusit sa transmiti imaginea unui MASCARICI, din scara blocului, care scuipa seminte seara de seara dar pe care nu le strange niciodata!
Halal Universitate, care acorda titluri de profesori la toti securistii si politistii analfabeti!
Doamna minstru Andronescu, va stiu de femeie serioasa si muncitoare, nu va lasti intimidata de PSD, "vanghelie care este" si alte "succesuri". Faceti o ancheta serioasa, documentata si mergeti cu ADEVARUL pana in panzele albe. Va incurajeaza un dusman de moarte al PSD-istilor care este. Sunt un dusman de 20 de ani al acesora "care este un goagal", dar va sustin oricand, daca faceti curatenie in universitati!

complectare

Tot la aceasta universitate, cei ce-au terminat, trebuia sa urmeze si cursuri de tinichigerie, caci vor avea nevoie de un loc de munca in viitor...dar daca-i prea dificil ... lasati-o asa ...poate gasiti un loc de paznic...paznic de noapte,si va pune Dumnezeu mina in cap....

Vlad

Dupa cele ce ai postat,apari doar cu o emisfera cerebrala. Licentiat,,a' la Spiru Haret,,.
Omule ! Esti mic,si de nimic.Hai emigreaza in Rep.Moldova.

fraiere

cel din poza este Salvador Dali

Mai Vladd, mai !

Nu zice nimeni nimic despre diploma ta, dupa cum spui ai muncit din greu ca sa o obtii. S-o stapinesti sanatos !
Dar dupa cum te vad eu in poza, nu-i asa ca dupa absolvire ai deschis o frizerie ?

curatenie

D-lor trebuie coborit la radacina si stirpit raul total. O asemenea universitate trebuie rapid desfiintata, diplomele, toate, anulate ca ele au fost luate cu ajutorul unor profesori fara titluri legale universitare, acesti profesori bagati la puscarie, confiscate sumele salariale ale acestor profesori si despagubiti studentii. Statul sa preia integral invatamintul ca este o prioritate strategica si sa nu-l lase pe mina privatilor care urmaresc nu calitate ci cantitate si inplicit bani.Urmariti cei care si-au luat doctoratele asa pe bani anulate intrucit are efecte salariale: ai doctorat ai salariul mai mare. Un detasament intreg de militieni sau facut doctori, ei care habar nau ce-i aia scoala adevarata. Ministerul trebuie sa faca ao ampla cercetare si sa ia masuri drastice, altfel miine sau chiar azi prostii astia cu diplome ne vor conduce

 

CONSTIINTA CIVICA, EDUCATIE, LEGI SEVERE SI MULTA IUBIRE DE TARA

USH si probabil multe alte universiati numite "private" se pare ca reprezinta "unealta" guvernului. Privatizarea cu adevarat a invatamintului si a tuturor industriilor, legi stricte si aplicate riguros vor duce cu sine, in timp scurt, rezultate spectaculoase. CONSTIINTA CETATENEASCA, EDUCATIA SI IUBIREA PROFUNDA PENTRU O ROMANIE SANATOASA SI PROSPERA trebuie sa fie deviza tuturor romanilor. Ca un exercitiu folositor, incercati sa faceti paralele intr-e cum gindeste si actioneaza (in orice situatie) un elvetian in comparatie cu un roman si veti afla calea corecta. Daca dupa exercitiu va este rusine, inseamna ca mai aveti ceva constiinta si deci mai sint sperante, sinteti pe calea cea buna.

Cererea si oferta fac legea

Noi care suntem pe dinafara, nu ne intereseaza prea mult razboaile purtate intre organizatorii lacomi de bani. Daca sunt prea multi licentiati - oferta este prea mare si investitia nu se realizeaza. Multi nu vor avea ce face cu diplomele si titlurile dobandite pe multa munca si poate si pe multi bani. Important este ca ceea ce stii sa faci sa fie cautat, dar si experienta se obtine greu, cine te crediteaza 1 sau 2 ani pana cand devii un specialist la locul de munca ?

 

Atentie la confuzii

Ati trecut pe lista si pe cei care au obtinut titlurile universitare in mod corect si pe cei care au fost facuti profesori la apelul de seara. Nu este corect, totusi, cea mai mare parte sunt care au obtinut titlurile in mod legal. As dori sa observati ca la medicina veterinara toate cadrele didactice sunt in regula.

 

Plangerile mele depuse public

Plangerile mele depuse public pe site-ul primariei Cluj-Napoca sectionea plangeri(acum sters) si inlocuit cu domnuleprimar.ro .

 

o parere

aproape ca nici nu m-ar interesa cate diplome si cum le obtin diversi doritori... ceea ce ma deranjeaza este faptul ca acestia nu sunt angajati ulterior in firme private unde fireste s-ar cere pwerformanta,ci umplu pana la refuz institutiile de stat cu tot felul de diplome fantoma, bineinteles numai dupa un ,,examen" exigent iar unii chiar se cred intelectuali. gen ala cu " bai frate"

 

SCUZE !!!!!!!!!!!

Sa va vad care aveti bunul simt sa va cereti scuze DOMNULUI PROFESOR UNIVERSITAR ADRIAN PAUNESCU !!
Se pare ca rebuturi profesionale nu da numai USH ! Un minim de decenta ar fi cerut o informare corecta imainte de a pune niste oameni la zid . In cazul profesorului Paunescu chiar d-na Ministru a confirmat functia sa la Tv in direct. !!!!! Felicitari pentru profesionalism ! Cat mai valoareaza articolul scris ? Vax !!!!

 

unde e lista?

de ce nu se publica lista completa??? sau e publicata si nu se vede???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor