Ministerul Educatiei va avea un sediu nou

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 09:37
2634 citiri
Ministerul Educatiei va avea un sediu nou

Ecaterina Andronescu a declarat vineri ca in bugetul pe 2009 este inclusa o suma pentru construirea unui nou sediu central al Ministerului Educatiei.

Ministrul neaga insa zvonurile potrivit carora aceasta investitie ar fi de aproximativ 20 de milioane de lei, spunand ca "suma este mult prea mare".

"Exista investitii care merg direct la locale pentru scoli si altele care sunt in capitolul gestionat de Ministerul Educatiei si din care merg tot pentru scoli prin hotarare de guvern prin proiectele strategice. Se continua lucrarile pentru 164 de campusuri deja incepute si pentru cele 9.000 de scoli care nu au aviz sanitar", a precizat ministrul Educatiei la Antena 3.

Andronescu a precizat ca banii din bugetul pe 2009 se vor duce in principal la scolile care au nevoie de investitii, insa a tinut sa sublinieze ca cele 450 de persoane care lucreaza in sediul central isi desfasoara activitatea in cladiri care stau sa cada, motiv pentru care este nevoie de un nou sediu.

"Sunt necesare investitiile facute intr-un minister pentru ca functioneaza in aceeasi cladire de pe timpul lui Spiru Haret si daca vine cineva sa vada cum stau structurile lui o sa vada despre ce vorbesc. Sediul central are 450 de posturi. Insa de aici pana la a spune ca este o investitie de lux si ca aruncam banii in perioada de criza este foarte mare distanta", a subliniat Andronescu.

Ministrul Educatiei a precizat ca nu crede ca investitia va fi de aproximativ 20 de milioane de lei, pentru ca este o suma mult prea mare.

"Investitia e inceputa, putem sa o abandonam daca e nevoie si este pe ultima linie a preocuparilor mele, am cerut ca pe prima linie sa fie cele 9000 de scoli care nu au aviz sanitar. Suma pe care o mentionati (n.r. 20 de milioane de lei) este foarte mare, nu cred ca oeste atat de mare", a precizat Andronescu, tinand sa adauge ca este incorecta si mentiunea despre marirea alocatiei pentru salariile din sediul central cu 90%.

In ceea ce priveste al 13-lea salariu, anuntat de Emil Boc joi seara, Andronescu a precizat ca acesta "este prevazut prin lege si in mod normal se platea in ianuarie".

Citeste si:
USR anunţă un pachet de legi antiplagiat: „În 1990, 1.500 de români aveau doctorat. Din 2000 până în 2006 au fost acordate alte 30.000”
USR anunţă un pachet de legi antiplagiat: „În 1990, 1.500 de români aveau doctorat. Din 2000 până în 2006 au fost acordate alte 30.000”
Mai mulți parlamentari USR au anunțat joi, 20 ianuarie, că depun un pachet de legi antiplagiat în debutul noii sesiuni parlamentare prin care îşi propun să stopeze propagarea fenomenului de...
Aurescu, despre anunţul lui Macron, privind prezenţa NATO în România: „Rezultatul eforturilor preşedintelui Klaus Iohannis”
Aurescu, despre anunţul lui Macron, privind prezenţa NATO în România: „Rezultatul eforturilor preşedintelui Klaus Iohannis”
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a salutat joi, 20 ianuarie, anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea ţării sale de a participa la prezenţa militară NATO...