Primul termen al procesului dintre Spiru Haret si Guvern

Joi, 06 August 2009, ora 10:26
2435 citiri
Primul termen al procesului dintre Spiru Haret si Guvern

Primul termen de judecata al procesului in care Universitatea "Spiru Haret" acuza Guvernul si Ministerul Educatiei ca a incalcat dreptul la autonomie universitara se judeca joi, la Curtea de Apel Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al institutiei, George Nicolau, a anuntat pe 20 iulie ca Universitatea "Spiru Haret" a dat in judecata Executivul si Ministerul Educatiei pentru ca a aprobat Hotararea de Guvern 749/2009, care cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu.

Totodata, Nicolau a adaugat tot atunci ca primul termen de judecata al procesului a fost fixat de Curtea de Apel Bucuresti pentru 6 august. "Demersul in instanta a fost facut, in urma cu aproximativ o saptamana si jumatate, la Curtea de Apel Bucuresti, sectia contencios administrativ", a precizat Nicolau.

Concret, cei de la Spiru Haret dau in judecata Guvernul Romaniei pentru ca nu au voie sa organizeze admitere in anul universitar 2009-1010, in conformitate cu HG 749 a Executivului.

Reprezentantii Universitatii "Spiru Haret" cer suspendarea executarii legii (HG 749/2009) care le interzice organizarea examenului de admitere pentru anul academic 2009-2010 pe motiv ca Hotararea de Guvern incalca drepturile obtinute prin acreditarea ca universitate particulara.

In urma acreditarii prin Legea 443/2002, universitatea are dreptul sa stabileasca organizarea "fiecarui ciclu universitar de zi, seral, cu frecventa redusa sau la distanta", sustin acestia, cerand modificarea hotararii de guvern, pentru a putea organiza examen de admitere.

Conflictul dintre Spiru Haret si Ministerul Educatiei a inceput in urma cu o luna, cand ministrul Ecaterina Andronescu a decis anularea a 100.000 de diplome emise de universitate. Scandalul aproape ca a costat-o scaunul ministerial pe Andronescu, aspru criticata de seful de partid, Mircea Geoana, pentru ca nu s-a consultat cu partidul, inainte de a porni cruciada cu universitatea privata.

A.T.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...