Sindicalistii ii cer lui Vanghelie s-o demita pe Ecaterina Andronescu

Luni, 09 Martie 2009, ora 14:30
2137 citiri
Sindicalistii ii cer lui Vanghelie s-o demita pe Ecaterina Andronescu

Sindicalistii din cercetare ii cer primarului Marian Vanghelie sa faca demersurile necesare pentru demiterea din functia de ministru al Educatiei a Ecaterinei Andronescu, pentru care a garantat in campania electorala.

Acestia anunta ca vor picheta, marti, sediul PSD si Primaria sectorului 5.

"Solicitam domnului Marian Vanghelie, in calitate de garant, sa retraga produsul (Ecaterina Andronescu, n.r.), sa-l inlocuiasca cu unul care sa corespunda cerintelor calitative cerute de domnia sa sau sa ne despagubeasca pentru daunele produse", se arata in comunicatul trimis de Federatia Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare (FSLCP).

Cercetatorii considera ca garantia facuta de primarul sectorului 5 si nerespecatrea promisiunilor electorale privind acordarea a 1% din PIB pentru cercetare si trecerea domeniului cercetarii in subordinea guvernului sub conducerea unui ministru delegat intra in incidenta legii privind protectia consumatorului. "Nu putem accepta ca Mircea Geoana, presedintele PSD si al doilea om in stat, sa afirme in campania electorala ca este absolut necesara finantarea cercetarii stiintifice cu 1% din PIB si domeniul sa fie condus de un ministru delegat si imediat ce a ajuns la guvernare sa propuna 0,19% din PIB si domeniul sa fie subordonat Ministerului Educatiei. Declaratiile mentionate au fost sustinute si de Marian Vanghelie, in dubla sa calitate de presedinte al PSD Bucuresti si primar al Sectorului 5", se subliniaza in comunicatul citat.

Din acest motiv, FSLCP organizeaza, marti, un pichet la sediul PSD din Baneasa, intre orele 9.00 si 11.00 si unul la Primaria sectorului 5, intre orele 12.00 si 14.00.

Aceasta actiune face parte dintr-o ampla serie de proteste organizate de FSLCP pentru cresterea fondurilor alocate cercetarii, care reprezinta aprovimativ 0,25% din PIB, adica in jur de 1,7 miliarde de lei.

Angajatii din institutele de cercetare sustin ca vor beneficia in acest an de doar 500 milioane lei din banii alocati Cercetarii si acuza Ministerul Educatiei de "deturnare de fonduri", in conditiile in care bugetele alocate universitatilor pentru cercetare au crescut de cinci ori fata de 2008.

Citeste si:
Adrian Năstase, Marian Vaghelie, Gabriel Oprea și Gigi Becali, despre dezvăluirile făcute la adresa lor de Nuțu Cămătaru: „E multă imaginație”
Adrian Năstase, Marian Vaghelie, Gabriel Oprea și Gigi Becali, despre dezvăluirile făcute la adresa lor de Nuțu Cămătaru: „E multă imaginație”
Interlopul Nuțu Cămătaru vorbește în cartea „Dresor de lei și de fraieri” despre legături pe care le-ar fi avut în trecut cu personaje politice ca: Adrian Năstase, Liviu Dragnea,...
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Liderii coaliţiei de guvernare de la PNL, PSD şi UDMR se reunesc miercuri, 8 decembrie, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului. Ei vor continua discuţiile pe bugetul de stat pe 2020, după...