Spiru Haret refuza anularea diplomelor, ministerul spune ca le va anula in instanta

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 14:29
2181 citiri
Spiru Haret refuza anularea diplomelor, ministerul spune ca le va anula in instanta

Reprezentantii Universitatii "Spiru Haret" spun ca Ministerul Educatiei nu este autorizat sa anuleze diplomele emise de universitate, in timp ce institutia condusa de Ecaterina Andronescu afirma ca va face acest lucru in instanta.

"Nicio unitate, niciun minister si niciun ministru nu poate anula un document eliberat de o alta institutie. Anularea unui document oficial, indiferent ca este proces verbal de amenda, indiferent ca este diploma de invatamant, o fac unitatile judiciare abilitate, in urma unor sesizari depuse de cel interesat.

In speta, Parchetul trebuie sa constate ca diploma a fost obtinuta in mod fraudulos si, in momentul acela, Parchetul poate sa dispuna un proces impotriva mea si sa ceara intr-o instanta anularea acestui document", a declarat, vineri, la Realitatea TV, purtatorul de cuvant al Universitatii "Spiru Haret", George Nicolau.

Mai mult, purtatorul de cuvant de la "Spiru Haret" a pus situatia in care se afla acum universitatea pe seama unui conflict al institutiei de invatamant superior cu Ministerul Educatiei.

"Le transmitem studentilor sa stea linistiti sa se termine conflictul dintre minister si universitate, ca diplomele sunt legale", a adaugat Nicolau.

Pe de alta parte, reprezentantii ministerului spun ca, daca universitatea refuza sa anuleze diplomele si sa plateasca sustinerea altor examene de licenta, Ministerul Educatiei va intenta proces universitatii si va apela la toate procedurile necesare pentru intrarea in legalitate a institutiei.

"Daca va fi nevoie, vom intenta proces universitatii, pentru anularea diplomelor", a precizat consilierul ministrului Educatiei, Remus Pricopie.

Universitatea functioneaza ilegal

Aproape toate centrele de invatamant din cadrul Universitatii "Spiru Haret" functioneaza ilegal, printre ele fiind cele din Capitala ale facultatilor de arhitectura, limba romana si matematica, dar si sedii din orase ca New York, Toronto sau Tel Aviv, a informat Ministerul Educatiei.

Lista completa a celor 53 de centre care functioneaza ilegal a fost postata pe site-ul ministrului Educatiei. De asemenea, pe site a fost postata lista facultatilor "Spiru Haret" acreditate sau autorizate provizoriu.

Dintre cele 31 de facultati ale universitatii, 26 sunt acreditate sau autorizate de institutiile responsabile, cu mentiunea ca avizele au fost obtinute, in majoritatea cazurilor, numai pentru programele de invatamant la zi, insa universitatea are si formele de invatamant la distanta si fara frecventa.

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania. Institutia a fost infiintata in anul 1991 si a dobandit primele acreditari pentru invatamant la zi in 2002. Pana in prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolventi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Spiru Haret ilegal, #diplome ilegale Spiru, #scandal Spiru Minister , #stiri Ecaterina Andronescu