UPDATE: Andronescu: Profesorii universitari, la acelasi nivel cu generalii

Marti, 05 Mai 2009, ora 15:13
1860 citiri
UPDATE: Andronescu: Profesorii universitari, la acelasi nivel cu generalii

Sindicatele din Invatamant si ministerul de resort vor semna, miercuri, protocolul-acord, asupra caruia au convenit in cursul zilei de marti.

Potrivit declaratiilor ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, si-ar dori ca un profesor universitar sa fie echivalentul unui general, in noua grila de salarizare.

Ne-am angajat, printr-unul din puncte, sa sustinem functiile din domeniul educatiei, sa ocupe un loc corespunzator pe grila salarizarii. Imaginati-va ce-am fi, oricare dintre noi, fara sa fi trecut prin scoala. Este o imagine cel putin terifianta", a declarat Andronescu.

In cadrul protocolului, se prevede ca salariile sa creasca incepand cu cele mai mici, urmand ca cele mari sa ramana la acealasi nivel.

La eveniment vor participa mai multi membri ai cabinetului, posibil chiar premierul Emil Boc.

"Sindicalistii au introdus cateva puncte, asupra carora am convenit si maine le vom semna", a declarat Adronescu.

Ministrul Educatiei a avut aceeasi parere ca prim ministrul Boc, sustinand ca greva nu este o solutie. "Decizia de greva nu este la mine, ci la liderii de sindicate. Nu cred ca greva este o solutie, in nici un sector", a spus Adronescu.

"Trebuie sa ne asezam, sa discutam si sa rezolvam problemele. Daca noi, dascalii, nu putem da un exemplu, nu putem sa ne asteptam la nimic din partea altor categorii sociale", a adaugat ea.

Referitor la informatia potrivit careia, marti, s-au prezentat la scoala doar aproximativ 50% dintre elevi, ministrul Educatiei a declarat ca, dupa informatiile pe care le detine, acest lucru nu este adevarat, majoritatea elevilor fiind prezenti la cursuri.

"In epoca noastra, o stire se afla usor. Doar cei care au vrut sa profite de ziua de azi au procedat asa", a spus ea.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...