Echitația, sportul minții și al sufletului. Cele mai importante beneficii ale călăriei

Vineri, 12 August 2022, ora 23:49
2030 citiri
Echitația, sportul minții și al sufletului. Cele mai importante beneficii ale călăriei
Echitația pentru copii înseamnă conectare la natură, aer curat și prieteni noi în același timp FOTO: Pixabay.com

Nu mai știi unde să îți duci copilul în vacanța mare? Atunci ar trebui să iei în calcul echitația. Aceasta înseamnă conectare la natură, aer curat și prieteni noi în același timp.

Copiii pot participa la cursurile unei școli de echitație sau se pot înscrie într-o tabără de călărie.

Echitația îi ajută să fie sănătoși

Deși poate părea că doar calul „face toată munca”, călăritul este, de fapt, un mod distractiv și eficient de a determina copiii să devină mai activi fizic.

Echitația cere corpului să utilizeze mușchii de bază, coapsele și mușchii pelvieni pentru a menține echilibrul pe cal. Acest lucru ajută la îmbunătățirea poziției călărețului, precum și la menținerea unui nivel bun de tonus și flexibilitate musculară.

Le cultivă caracterul și abilitățile valoroase

Un studiu din 2006, sponsorizat de American Youth Horse Council, a constatat că participarea la activități ecvestre constante poate ajuta la dezvoltarea unui caracter puternic.

De asemenea, dezvolta deprinderi de viață neprețuite la copii. Rezultatele arată că există o relație pozitivă semnificativă între abilitățile de călăreț și abilitățile de viață.

Totodată, dragostea pentru cai este de lungă durată și duce adesea la un hobby pe care copiii tăi îl vor aprecia chiar și când devin adulți.

Le crește încrederea în sine

Asocierea și învățarea „lucrului” cu un animal mult mai mare decât ei poate fi descurajantă pentru mulți copii la început.

Cu toate acestea, pe măsură ce învață să persiste și să stabilească cu succes chimia cu calul, acest fapt le va da încredere și le va permite să se simtă ca și cum ar putea aborda orice obiectiv si-ar propune.

Le poate îmbunătăți performanțele școlare

Un studiu asupra efectelor echitației realizat de către oameni de știință de la Universitatea din Tokyo la care au participat 106 copii ai școlii primare a constatat că în timp ce se află în șa, abilitatea cognitivă a unui copil este îmbunătățită.

Oamenii de știință au descoperit că vibrațiile produse de cal în timpul călăriei au capacitatea de a activa sistemul nervos simpatic al creierului uman.

Dar cum va afecta această abilitate cognitivă sporită performantele școlare ale copilului tău? În esență, copiii dezvolta o memorie îmbunătățită si noi abilități de învățare care îi pot ajuta să se descurce mai bine în școală.

Perseverența și concentrarea necesară pentru a excela la călărie se pot răspândi și în activitatea lor școlară.

Cât costă echitația

Un curs de călărie pentru începători, care cuprinde ședințe individuale de echitație, la lonjă cu personal calificat și atestat costă 60 de lei, 30 de minute. De asemenea, punerea la dispoziție a unui cal pentru filmare, fotografiere în incinta secției de creștere a cabalinelor costă 400 de lei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#echitatie copii, #Vacanta Mare, #costuri, #distractie , #copii