O eclipsă de soare va fi vizibilă în România: "Nu vă uitați fără filtre speciale"

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 14:18
11949 citiri
O eclipsă de soare va fi vizibilă în România: "Nu vă uitați fără filtre speciale"
Acoperirea Soarelui va fi de 38% FOTO Pexels

Toamna vine cu surprize pentru pasionații de astronomie. O eclipsă parţială de Soare va fi vizibilă şi din România, în luna octombrie, a anunţat marţi Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Potrivit reprezentanţilor Observatorului Astronomic, eclipsa va avea loc pe 25 octombrie, va începe la ora 12.26 şi se va termina la ora 14.49.

Acoperirea Soarelui va fi destul de mare, de 38%.

Specialiştii recomandă privitorilor să nu se uite la Soare fără filtre speciale: ochelari de eclipsă, mylar sau cele mai dense filtre pentru aparate de sudură.

Eclipsă parțială de Soare

Eclipsa de pe 25 octombrie 2022 va fi vizibilă în mare parte din zonele Europei, a Orientului Mijlociu, dar și în părți din vestul Asiei, nordul Africii și Groenlanda.

La 8.58 Luna va începe să blocheze o parte din Soare, urmând ca eclipsa maximă să aibă loc la ora 11.00. Locuitorii din America de Nord și Sud nu vor putea observa această eclipsă deoarece se va produce pe timpul nopții în America.

Următoarea eclipsă de Soare pentru cei de pe continentul american va avea loc pe 14 octombrie 2023, când vor putea observa o eclipsă inelară sau inelul de foc.

#eclipsa soare, #eclipsa 2022, #eclipsa romania, #eclipsa 25 octombrie , #eclipsa totala soare
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
O fi vreun semn? Parc-o mai fost pe dara asta o Mare Refoluție...