Încrederea în economia României a crescut în iulie 2022. Analist: ”Perspectiva este susţinută şi de majorarea investiţiilor străine directe”

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 09:48
1844 citiri
Încrederea în economia României a crescut în iulie 2022. Analist: ”Perspectiva este susţinută şi de majorarea investiţiilor străine directe”
Investitorii au încredere în economia din România FOTO / Unsplash

Un sondaj al Comisiei Europene arată că, în ciuda scăderii sentimentului de încredere în economia europeană, încrederea în economia românească a crescut în iulie.

”Încrederea în economia României a crescut în iulie 2022, potrivit sondajului lunar al Comisiei Europene. În aceeaşi vreme, însă, încrederea în economia zonei euro a scăzut, arată acelaşi indicator de încredere în economie. Cifrele exprimă că România poate beneficia în contextul războiului din Ucraina”, este de părere Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transilvania, potrivit Ziarul Financiar.

„Statisticile exprimă ameliorarea încrederii în economia naţională în această lună, spre deosebire de deteriorarea înregistrată la nivelul Zonei Euro (principalul partener economic), ceea ce confirmă faptul că România poate beneficia în contextul tensiunilor geopolitice regionale”, scrie Rădulescu.

De altfel, adaugă el, această perspectivă este susţinută şi de majorarea investiţiilor străine directe cu mai bine de 50% an/an, până la 3,8 miliarde de euro în primele cinci luni din 2022.

#economia romaniei, #investitori, #studiu Comisia Europeana, #incredere economie , #stiri economice