Anunț surpriză: Economia Rusiei merge mult mai bine decât ne așteptam

Duminica, 10 Iulie 2022, ora 03:45
18478 citiri
Anunț surpriză: Economia Rusiei merge mult mai bine decât ne așteptam
Economia Rusiei ar putea scădea doar cu 3,5%, apreciază JPMorgan FOTO: Insider

O analiză a puternicei bănci americane JPMorgan, publicate în această săptămână vine cu o concluzie surprinzătoare legată de economia Rusiei, care în ciuda sancțiunilor dure internaționale impuse țării, se descurcă mult mai bine decât se așteptau experții financiari. Prognoza arată că produsul intern brut (PIB) al Rusiei se va micșora doar cu 3,5% în anul 2022.

Banca JPMorgan face o evaluare optimistă a evoluției economiei Rusiei din aceste an, față de estimarea Wall Street care anunța o scădere de 9,6% a PIB-ului, potrivit Business Insider.

Cu toate astea, JPMorgan a anunțat că o scădere a exporturilor de mărfuri ar afecta economia Rusiei și că este prea devreme pentru a evalua impactul total al sancțiunilor internaționale impuse Moscovei.

Putin primește o lovitură în plin. Rubla se prăbușește, la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lui mai

Economiștii băncii din Statele Unite au apreciat că datele economice ale Rusiei pentru luna mai 2022 au venit mai mari decât se așteptau analiștii, iar sectorul de producție și cheltuielile de consum par să se stabilizeze.

”Între timp, piața muncii arată puține semne de suferință. Șomajul din Rusia a scăzut la 3,9% în mai, față de 4% în luna aprilie. Reziliența economiei ruse vine în ciuda sancțiunile puternice impuse țării în urma invaziei Ucrainei din 24 februarie și a exodului masiv al companiilor străine”, se arată în raport.

Putin dă cu flit Europei: A câștigat 24 de miliarde de dolari de la două țări non-UE, în timpul războiului din Ucraina VIDEO

Rusia a reușit, parțial, să facă față furtunii oarecum mai bine decât ne așteptam, deoarece ea încă exportă cantități mari de energie. Aceasta generează valuta străină cu care guvernul a reușit să-și susțină rubla, ajutând la controlul inflației.

”Privind dincolo de tensiunile politice, economia Rusiei oferă surprize pozitive. Deocamdată, Rusia are o recesiune mult mai mică decât se temea, când a început invazia”, anunță JPMorgan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#economia Rusiei, #JPMorgan, #prognoza PIB, #economie Rusia, #economie rusia recesiune, #economie Rusia sanctiuni , #stiri economice